10:58 23.09.2021

Палата представників Конгресу США ухвалила поправки до оборонного бюджету, що містять обов'язкове накладення санкцій на ПП-2, - Вітренко

2 хв читати
Палата представників Конгресу США ухвалила поправки до оборонного бюджету, що містять обов'язкове накладення санкцій на ПП-2, - Вітренко

Палата представників Конгресу США ухвалила поправки до оборонного бюджету щодо обов'язкового накладення санкцій на "Північний потік-2", повідомив голова НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко.

"Палата представників Конгресу США щойно прийняла правки до оборонного бюджету, які містять обов’язкове накладення санкцій на "Північний потік-2"… Тепер черга за Сенатом, другою палатою Конгресу США", - написав Вітренко на своїй сторінці у Facebook у четвер, зазначивши, що це "проміжна і важлива перемога, але потрібно дотиснути спільними зусиллями".

У коментарях до посту він додав, що санкції можна впровадити і щодо компанії-оператора побудованого газопроводу.

"Тоді з цією компанією не працюватимуть європейські компанії, вони не будуть купувати газ, який йде через цей газопровід", - уточнив голова НАК.

У пості він зазначив, що Україна продовжує переконувати адміністрацію США в необхідності термінового впровадження санкцій щодо "Північного потоку-2", висловивши жаль, що адміністрація президента США Джо Байдена відразу після його інавгурації в січні 2021 року скористалася своїм правом зробити виняток (waiver) із законодавства про санкції для його оператора. Водночас Вітренко назвав "дивною" аргументацію такого рішення - "з міркувань національної безпеки".

"Ми продовжуємо переконувати адміністрацію США, що якраз із міркувань національної безпеки США, Європи, України, всього вільного світу потрібно терміново накласти ці санкції", - наголосив голова "Нафтогазу".

Водночас він уточнив, що Україна веде роботу з Конгресом США, "щоб зміни у законодавстві закрили можливість для надання таких виключень із санкцій".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

"Укрнафта" запустила високодебітну свердловину на Заході України

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

"Метінвест" у рамках "Сталевої мрії" представив проєкт відновлення мікрорайону в Бахмуті

Війна знищила близько 30% потенціалу українського агросектору, 20% сільгоспземель - під окупацією - Мінагрополітики

Дефіцит електроенергії зберігається більшу частину доби понеділка - "Укренерго"

Гендиректор Федерації роботодавців: На кожному нашому підприємстві - близько 10% мобілізованих співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА