Nokia втрачає виручку і зазнає операційних збитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia втрачає виручку і зазнає операційних збитків

Фондовий ринок
2859
Nokia Corporation опублікувала фінансовий звіт за другий квартал поточного року: показники діяльності компанії погіршилися.
Виручка за тримісячний період склала 5,3 млрд євро. Це приблизно на 5% менше результату за другу чверть минулого року, що принесла 5,6 млрд євро доходу.
Операційні збитки зросли в п’ять разів. Якщо рік тому вони становили 45 млн євро, то тепер – 221 млн євро. Чисті збитки склали 271 млн євро. Збитки на один цінний папір – 5 євроцентів.
Мережевий бізнес Nokia приніс в минулому кварталі 4,7 млрд євро виручки. Це приблизно на 6% менше торішнього результату, що склав 5,0 млрд євро.
Потрібно зазначити, що Nokia розраховує на поліпшення фінансового становища в світлі прийдешнього розгортання мобільних мереж п’ятого покоління (5G). Компанія активно розвиває відповідні технології, тестуючи їх з найбільшими операторами і учасниками телекомунікаційного ринку.
На початку поточного року Nokia уклала перший великий контракт на поставку 5G-обладнання: замовником виступив телекомунікаційний гігант NTT DoCoMo, що обслуговує близько половини мобільних абонентів у Японії.
За матеріалами:
Servernews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас