Аналітика нерухомості Одеси: тенденції ринку 2020 року (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітика нерухомості Одеси: тенденції ринку 2020 року (інфографіка)

Нерухомість
2238
У 2020 році Одеса входить в ТОП-15 українських міст за комфортністю.
Фахівці сайту VN.COM.UA провели дослідження і склали аналітику одеського ринку на осінь-зиму поточного року.
Загальна картина вартості квартир в Одесі. Восени ціни на ЖК трохи знизилися. Це пов’язано із закінченням курортного сезону. Власники житлових площ з початку осені виставили деякі варіанти на продаж, щоб не витрачати гроші на утримання приміщень. У другу чергу причиною невеликого відкату є чергова хвиля коронавірусу, що накриває територію нашої країни.
Аналітика нерухомості Одеси: тенденції ринку 2020 року (інфографіка)
Відкат поки що невеликий, але навряд чи варто чекати підвищення навіть напередодні Нового року. Зазвичай у девелоперів пік продажів припадає саме на листопад-грудень. Тільки поки що складно сказати, чи буде високий попит на новенькі квартири на березі моря в кінці 2020 року.
Сегмент ЖК комфорт-, бізнес- та еліт-класу постраждав менше. Багато проєктів отримали хоча б мінімальний приріст до початкового значення. Цей тип нерухомого майна в місті зберігає стабільний інтерес з боку покупців. У більш дорогих комплексів зазвичай вдале розташування, краща якість будівництва і більш продумане планування. Будинки економ-класу, як правило, розташовані подалі, тому користуються не такою величезною популярністю.
Аналітика нерухомості Одеси: тенденції ринку 2020 року (інфографіка)
Динаміка цін квадратних метрів на первинному ринку За даними порталу vn.com.ua, найбільш доступні квадратні метри розташовані в Суворовському районі. Там можна знайти новобудови з ціною від $706 за м2. Слідом йдуть Житлові комплекси в Малиновському ($728), Київському ($840) і Приморському ($1295) районах. Окремо стоять проєкти в центральній частині. Тут розташовані 17 проєктів, середній цінник яких дорівнює $1385 за квадрат.
Зміна ціни на квартири в Одесі восени 2020 року з урахуванням кількості кімнат:
  • 1к – опустилася на 0,6%;
  • Студіо – опустилася на 1,5%;
  • 2к (роздільна) – опустилася на 0,2%;
  • 2к – піднялася на 15,7%;
  • 3к (роздільна) – піднялася на 0,3%;
  • 3к – показник той самий;
  • 4к – піднялася на 5,4%.
Простежується схожа тенденція з первинним житлом – квадратні метри в Приморському районі за минулі 4 квартали трохи просіли в ціні. Одночасно з цим знизився попит на нерухоме майно в центральній частині. Інвестори більше віддають перевагу будівлям нового зразка, і старі квартири поки що можна купити на 9,1% дешевше, ніж зазвичай.
Найвигідніше на вторинному ринку брати або найкомпактніші варіанти, або просторіші приміщення. Вони не просіли в ціні, на відміну від суміжних двійок і роздільних трійок.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас