RU
 

Пандемія коронавірусу. Головні новини 16 квітняСюжет

Корреспондент.net,  16 квітня 2020, 21:00
0
1129
Пандемія коронавірусу. Головні новини 16 квітня
Фото: Getty
В Японії оголосили режим НС. Місцеві жителі гуляють по полях квітучої немофіли

Спалах серед українських медпрацівників, міста, що закриваються на Великдень, повторні зараження, надзвичайна ситуація по всій Японії.

 
Корреспондент.net зібрав найактуальнішу і важливу інформацію про поширення коронавірусної інфекції на 16 квітня 2020 року.
 
 

Ситуація в Україні

 
- В Україні 4161 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 116 летальних, 186 пацієнтів одужали. За останню добу було зафіксовано 397 нових випадків. При цьому, 104 нових випадки - серед медичних працівників. Всього 788 медиків інфіковані коронавірусом.
 
- На Донбасі відбувся перший у цьому році обмін полоненими між Києвом і "ДНР". Українців, які повернулися, відправлять на обсервацію.
 
- Президент Володимир Зеленський підписав закон, що дозволяє обробку персональних даних хворих на коронавірус без їх згоди.
 
- Одеська, Запорізька, Дніпропретровська і Сумська області посилюють карантинні обмеження на час Великодніх свят.
 
- У Збройних силах України помер другий співробітник. Повідомляється, що у нього були хронічні захворювання. За добу виявили п'ять випадків захворювання на коронавірус серед військовослужбовців, всього за цей час було зафіксовано 28 хворих.
 
- Міністерство освіти пропонує школярам відмовитися від останніх дзвінків і випускних у цьому році.
 
- У ще одній релігійній громаді ченців Києва стався спалах коронавірусу - в Іонинському монастирі. Його можуть закрити на карантин, сьогодні там працювали санітарні лікарі.
 
- Київська міська лікарня №6 не приймає нових пацієнтів через спалах коронавірусу серед медперсоналу.
 
- Влада міста Коростень Житомирської області вирішили опублікувати список вулиць, де були виявлені хворі на COVID-19.
 
- Вагітні жінки не є більш сприйнятливими до коронавірусної інфекції, ніж інші люди, заявили в Міністерстві охорони здоров'я. У групі ризику тільки ті, у кого є хронічні захворювання.
 
 

Ситуація в світі

 
- Близько 50 відсотків випадків передачі коронавірусу від людини до людини відбувається до прояву симптомів у носіїв, йдеться в дослідженні епідеміологів з Гуанчжоуського і Гонконгського університетів.
 
- Вчені з Південної Кореї знову повідомляють, що коронавірусом можна заразитися повторно. COVID-19 вдруге діагностували у 141 пацієнта, які раніше одужали в цій країні.
 
- Третина всіх жертв коронавірусу припала на останній тиждень.
 
- На єдиному авіаносці Франції Шарль де Голль виявили майже 700 заражених коронавірусом.
 
- У Грузії з 17 квітня повністю забороняють пересування легкових автомобілів.
 
- Японія ввела режим надзвичайної ситуації через другу хвилю епідемії коронавірусу по всій території країни. До цього дня НС діяла тільки в семи префектурах.
 
За словами прем'єр-міністра, щоб зупинити зростання числа інфекцій, Японія повинна домогтися скорочення соціальних контактів на 80 відсотків. Під час надзвичайного стану уряд буде платити кожному громадянину країни близько тисячі доларів на місяць.
 
- Весь світ розкритикував президента США Дональда Трампа за рішення залишити Всесвітню організацію охорони здоров'я без американських внесків у розпал пандемії. Корреспондент.net розповідає, як Китай і ВООЗ приховували епідемію коронавірусу.
 
- У Чехії за минулу добу не зафіксували жодної смерті серед інфікованих.
 
- Президент Росії Володимир Путін доручив змінити графік проведення параду Перемоги і відкласти всі заходи через епідемію коронавірусу.
 
"Зараз перед нами непростий, прямо скажемо, важкий вибір. І дата 9 травня для нас - свята, і життя кожної людини - безцінна", - сказав Путін і пообіцяв провести парад у цьому році.
 
- Зростаюче число заражених COVID-19 і поширення коронавірусу в Росії викликає занепокоєння, заявляють у ВООЗ. У цій країні фіксують стільки ж нових випадків, скільки і в Італії.
 
- Офіційний представник МЗС КНР Чжао Ліцзян нагадав, що ВООЗ не підтвердила версію, що коронавірус SARS-CoV-2 був створений штучно. Напередодні Fox News повідомив, що нульовим пацієнтом є співробітник лабораторії в Ухані.
 
- У Південній Кореї оприлюднили підсумки парламентських виборів. Незважаючи на існуючий режим самоізоляції, голосування пройшло за рекордної за останні чверть століття явки виборців, принісши впевнену перемогу правлячій Демократичній партії.
 
 

Що відбувається з економікою

 
- Наслідки від нинішньої кризи, викликаної пандемією коронавірусу, будуть відчутні до 2025 року, заявили в Міжнародному валютному фонді.
 
- МВФ прогнозує падіння сукупного ВВП G20 на 2,8 відсотка в 2020 році і відновлювальне зростання на 6,1 відсотка в 2021 році.
 
- Європейські індекси показали помірне зростання після новини про те, що Німеччина готова до поступового ослаблення обмежувальних заходів.
 
- Ціна російської марки нафти Urals в Роттердамі впала нижче за 14 доларів за барель.
 
- Адміністрація Дональда Трампа хоче, щоб американські нафтові компанії перестали добувати нафту і готова платити за це, повідомляє Bloomberg.
 
- Японська компанія Sony, яка планує випустити консоль Play Station 5 в кінці 2020 року, не збирається відкладати запуск пристрою, однак це позначиться на кількості доступних консолей, повідомляє Bloomberg.
 
 

Загиблі і заражені

 
Згідно з актуальними даними Університету Джонса Хопкінса, всього заразилися вже понад 2,081 мільйона осіб. 138,4 тисячі з них померли.
 
Лідером за кількістю підтверджених випадків залишаються США (639 тисяч). Америка також вийшла на перше місце за кількістю жертв - 31 тисяча.
 
Іспанія знаходиться на другому місці (182,6 тисячі), Італія - ​​на третьому (165,1 тисячі), Німеччина - на четвертому (134,7 тисячі), Франція - на п'ятому (134,5 тисячі).
 
Великобританія піднялася на шосте місце за кількістю виявлених випадків зараження коронавірусом і обійшла Китай.
 
За офіційними даними, в Китаї зараз налічується 83,4 тисячі підтверджених випадків зараження коронавірусом SARS-CoV-2, а в Великобританії - 99,5 тисячі. При цьому в Китаї померли 3,3 тисячі інфікованих, а у Великобританії - 12,8 тисячі.
 
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
СПЕЦТЕМА: СюжетиКоронавірусКарантин у Києві та Україні
ТЕГИ: эпидемияпандемиякарантин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі