Магазини без кас Amazon Go виявилися прибутковішими від звичайних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Магазини без кас Amazon Go виявилися прибутковішими від звичайних

Фондовий ринок
1259
Повністю автоматизовані магазини без кас Amazon Go виявилися в півтора рази ефективнішими від звичайних магазинів біля дому з персоналом і касами, пише Сегодня.
За даними аналітичного агентства RBC Capital Markets, магазини без продавців і черг приносять в середньому на 50% більше прибутку, ніж звичайні магазини. При цьому зниження витрат на персонал не є першорядним фактором. Вся річ у простоті здійснення покупки – людині потрібно покласти товар в свій кошик і вийти з ним за межі магазину для того, щоб купити певну їжу. Amazon відмовилася коментувати дані RBC.
Середній чек в одному магазині Amazon Go становить $10, а число відвідувачів за день – 550 осіб. У підсумку за рік одна точка заробляє близько $1,5 млн, виключаючи дні, коли наявні магазини Amazon Go закриті. Тоді як звичайний магазин такого формату і розміру заробляє не більше $1 млн.
Ймовірно, з цим пов’язане рішення компанії Amazon про різке масштабування мережі Amazon Go по всьому світу.
Згідно зі звітом Bloomberg, компанія планує до 2021 року відкрити до 3000 точок. Це означає, що автоматизовані магазини можуть приносити компанії близько $4,5 млрд на рік, якщо компанія дотримуватиметься цього агресивного плану відкриття магазинів і якщо продажі в нових точках будуть аналогічні поточним оцінкам RBС, які в Amazon відмовився коментувати.
Ось як виглядає різниця між звичайним магазином біля дому і магазином Amazon Go:
Магазини без кас Amazon Go виявилися прибутковішими від звичайних
Річний дохід на квадратний фут, в залежності від розміру магазину (convenience store – магазин біля дому)
Amazon відкрив свій перший магазин Amazon Go в Сіетлі на початку минулого року і відтоді відкрив ще вісім магазинів у Сіетлі, Сан-Франциско і Чикаго.
Компанія Amazon поки не визначилася з єдиним форматом для своїх магазинів майбутнього. У деяких можна придбати тільки готові продукти, такі як сендвічі та салати, які роблять їх більш конкурентоспроможними з такими закусочними, як Pret a Manger. У 2016 році виручка 444 магазинів Pret A Manger склала близько $1,1 млрд, що становить близько $2,5 млн продажів в кожному магазині, а також на $1 млн в середньому більше, ніж передбачувані показники продажів Amazon Go. Продажі Pret A Manger в кожному магазині можна зіставити з популярними ресторанами швидкого обслуговування – McDonald’s, Panera Bread і Chipotle.
В інших магазинах Amazon Go, в тому числі в магазині, розташованому в штаб-квартирі компанії в Сіетлі, також є вибір упакованих продуктів і пива, які роблять їх більш схожими з висококласною версією магазину “на розі” або високотехнологічними магазинами мережі 7-Eleven.
Хоча у Amazon Go є потенціал стати багатомільярдним бізнесом, йому дорого обійдеться цей шлях. Для магазинів Amazon Go потрібно більше початкових інвестицій, ніж для звичайних магазинів біля дому, а для першого магазину Go потрібно понад $1 млн тільки на автоматизацію. За оцінками Morgan Stanley, Amazon буде потрібно витратити до $3 млрд на відкриття 3000 магазинів.
Незважаючи на те, що в магазинах немає касирів, Amazon наразі наймає працівників для приготування сендвічів, інвентаризації складських полиць і привітання покупців.
Нагадаємо, у вересні 2018 року в пікові моменти ринкова вартість Amazon досягала трильйона доларів. На торгах курс цінних паперів корпорації тоді піднімався вище 2050 доларів за акцію. За минулі п’ять років цей показник зріс майже на 600 відсотків.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас