15:11 10.07.2018

Бойовики обстріляли житлові квартали селища Золоте-4

1 хв читати
Бойовики обстріляли житлові квартали селища Золоте-4

Незаконні збройні формування обстріляли у вівторок житлові квартали підконтрольної уряду частини м. Золотого Луганської області, повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook.

"Сьогодні, 10 липня, вкотре з боку непідконтрольного українській владі населеного пункту Золоте-5 противник підступно обстріляв житлові квартали жителів Золотого-4. Руйнування зазнали подвір'я, розташовані прямо в центрі селища. Дивом вдалося уникнути жертв серед цивільного населення", - йдеться в повідомленні.

Надати допомогу постраждалим на місце події прибули групи військового-цивільного співробітництва та правоохоронці.

В ООС зазначають, що обстріл є свідченням того, що бойовики нехтують підписаними Тристоронньою контактною групою домовленостями про встановлення "хлібного перемир'я" і безстрокове припинення вогню.

"Про цей факт повідомлено представникам СЦКК і міжнародним спостережним місіям", - йдеться в повідомленні.

Місто Золоте охоплює п'ять селищ - Карбоніт, Родина, Стахановець, Партизанське та Мар'ївка, які також відповідно пронумеровані. Золоте-5 (Мар'ївка) надалі перебуває під контролем незаконних збройних формувань окремих районів Луганської області. Наприкінці червня цього року рота глибинної розвідки одного з підрозділів зі складу резерву Об'єднаних сил здійснила операцію зі звільнення і взяття під контроль селища Золоте-4 (Партизанське). Селища Золоте-1 (Карбоніт), Золоте-2 (Родина) і Золоте-3 (Стахановець) і раніше контролювали українські військові, при тому, що останнє тривалий час перебувало безпосередньо на лінії зіткнення.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА