20:33 24.07.2019

Зеленський і Конте обговорили розвиток українсько-італійських торговельно-економічних відносин і вирок нацгвардійцю Марківу

1 хв читати
Зеленський і Конте обговорили розвиток українсько-італійських торговельно-економічних відносин і вирок нацгвардійцю Марківу

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Ради міністрів Італійської Республіки Джузеппе Конте, під час якої співрозмовники обговорили розвиток торговельно-економічних відносин двох країн і міжлюдських контактів.

"Глава держави подякував Італії за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, наголосивши на важливості збереження санкційного режиму стосовно РФ як дієвого механізму забезпечення виконання Москвою Мінських домовленостей", - повідомляє в середу ввечері Офіс президента України.

Конте привітав Зеленського з переконливою перемогою на виборах. Також глава держави передав запрошення президентові Італійської Республіки відвідати Україну з візитом.

Співрозмовники також обговорили нещодавній вирок суду м. Павія громадянину України, військовослужбовцю Нацгвардії України Віталію Марківу за обвинуваченням у вбивстві італійського журналіста Андреа Роккеллі на Донбасі в 2014 році.

"Глава держави запропонував правову допомогу Україні у проведенні ґрунтовної спільної експертизи обставин смерті Андреа Роккеллі. Він висловив занепокоєння невиправдано жорстким рішенням суду й наголосив на важливості неупередженого розгляду цієї справи італійським Апеляційним судом", - ідеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА