Із 1,7 млн безробітних лише 20% зареєстровані в державній службі зайнятості - Мінсоц — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Із 1,7 млн безробітних лише 20% зареєстровані в державній службі зайнятості - Мінсоц

Особисті фінанси
695
Кількість безробітних в Україні, розрахована за методикою Міжнародної організації праці, протягом 2018 року становила 1,7 мільйона осіб. При цьому менш як 21% з них реєструвалися у державній службі зайнятості.
У Мінсоцполітики повідомляють, що таке явище характерне для більшості країн Європи, адже люди більше схильні покладатися на неформальні контакти, аніж шукати роботу в державній службі зайнятості.
«Ви запитуєте друга або батьків допомогти вам, або, можливо, брат сестри вашого батька знає когось, хто має вакансію. Люди покладаються більше на неформальні зв’язки, ніж на державні служби зайнятості по всій Європі», — повідомила експерт Міжнародної організації праці Валлі Корбанезе, передає прес-служба Мінсоцполітики.
За її словами, відповідно до проведеного у 2013 році дослідження уряди країн ЄС витрачали близько 1,5% ВВП на працевлаштування безробітних молодих людей, яких нараховувалось близько 30 мільйонів осіб.
Нова система обслуговування державної служби зайнятості в Україні передбачає:
  • Індивідуальне планування зайнятості для кожного клієнта.
  • Поява кар’єрних радників, які працюватимуть з кожним безробітним окремо.
  • Допомога по безробіттю. Мінімальна сума – 610 гривень.
До речі, якщо ви в пошуках роботи та вам необхідні додаткові кошти, то за допомогою порталу finance.ua можна швидко отримати гроші на картку.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас