08:54 30.07.2018

Понад 150 навчань і 4,2тис. тренувань бойових розрахунків планується провести в підрозділах ППО цього року

2 хв читати
Понад 150 навчань і 4,2тис. тренувань бойових розрахунків планується провести в підрозділах ППО цього року

З підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних сил України (ЗРВ ПС ЗСУ) протягом поточного року буде проведено більше 150 тактичних і командно-штабних навчань, 4,2тис. тренувань бойових розрахунків і заходів бойового злагодження.

У повідомленні, розміщеному в неділю на сторінці прес-служби Командування ПС ЗСУ в соцмережі Фейсбук йдеться, що "в планах на цей рік - провести понад 150 тактичних і командно-штабних навчань, майже 4,2тис. тренувань бойових розрахунків і заходів бойового злагодження, а також підвищити рівень професійної підготовки понад тисячу водіїв і механіків-водіїв, а головне - цього року ЗРВ стрілятимуть ще більше, і з усього, що є на озброєнні".

В інформації зазначається, що паралельно в штабах працюють над зростанням ефективності підготовки особового складу ЗРВ. Активно впроваджують отриманий на Сході країни бойовий досвід, змінюють формати навчань, задуми і сценарії, щоб вони відповідали вимогам сьогодення і потенційним загрозам.

"Варто сказати, що з початком війни на Донбасі вона (підготовка РЗВ - ІФ) кардинально змінилася. Завдяки отриманому бойовому досвіду і, що не менш важливо, зростанню оборонного бюджету, зараз до повноцінної бойової підготовки з виконанням практичних бойових стрільб залучений весь особовий склад. якщо в довоєнні роки до пусків залучали лише окремі розрахунки частин ЗРВ, то зараз практику бойових стрільб має весь особовий склад. А в минулому році такі стрільби проводилися вже в масштабах полку і бригади", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі Командування відзначили, що тільки за минулий рік в ЗРВ провели майже 120 різних командно-штабних і тактичних навчань, під час яких було здійснено 1,3тис. імітаційних пусків ракет. Крім того, за рік відбулося три навчання з бойовою стрільбою ЗРК "Бук" і ЗРС С-300. Здійснено понад 100 маршів, на яких вдалося відновити навички підрозділів, в тому числі озброєним системами С-300ПТ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА