12:53 17.06.2019

За минулу добу на Донбасі поранено двох українських військовослужбовців

2 хв читати
За минулу добу на Донбасі поранено двох українських військовослужбовців

За минулу добу бойовики 30 разів порушили режим припинення вогню, з яких двічі - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу два українські захисники отримали поранення. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу у Facebook у понеділок уранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 23 рази обстріляли позиції ООС: шість разів Водяне - із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; двічі околицю Талаківки - з великокаліберних кулеметів; тричі поблизу Павлополя - з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів; Новотроїцьке - з великокаліберних кулеметів; двічі околицю Лебединського - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; чотири рази поблизу Пищевика - зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; Богданівку - зі станкового протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета, зенітної установки та стрілецької зброї; в районі Опитного - з мінометів калібру 120 мм і станкового протитанкового гранатомета; двічі Широкине - із 82-мм міномета, станкового протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї; поблизу Новогнатівки - зі станкового протитанкового гранатомета.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" українські позиції було обстріляно сім разів: двічі Південне - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; двічі Кримське - з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; двічі Новотошківське - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; околиці Станиці Луганської - зі стрілецької зброї.

За даними української розвідки, 15 червня два бойовики дістали поранень.

"Від початку поточної доби ворог обстріляв позиції об'єднаних сил сім разів... втрат серед українських військовослужбовців немає", - йдеться в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили п’ять обстрілів позицій ООС: поблизу Широкиного - зі станкового протитанкового гранатомета та стрілецької зброї; Лебединське - з протитанкового гранатомета і великокаліберних кулеметів; околиці Талаківки - з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї; у районі Пищевика - з великокаліберних кулеметів; Водяне - з автоматичних гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики двічі обстріляли позиції об'єднаних сил: околиці Південного - з ручного протитанкового гранатомета і великокаліберного кулемета; Новотошківське - з гранатомета різних систем, стрілецької зброї.

"Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню", - підсумували в штабі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну атаку РФ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА