07:09 03.05.2020

В очікуванні пом'якшення режиму обмежень через COVID-19 кількість госпіталізацій у Франції знижується

2 хв читати
В очікуванні пом'якшення режиму обмежень через COVID-19 кількість госпіталізацій у Франції знижується

У Франції серед заражених коронавірусом за останню добу померли 166 осіб, що становить 24 тис. 760 смертей з початку епідемії, повідомила в суботу Генеральна дирекція міністерства охорони здоров'я країни.

Також французькі ЗМІ звертають увагу на те, що за тиждень з невеликим, до оголошеного на 11 травня ослаблення режиму обмежень через пандемію COVID-19, у Франції зберігається тенденція поступового зниження кількості щоденних госпіталізацій, зокрема в реанімаційних палатах.

Так, нині до лікарень Франції госпіталізовано 25 тис. 827 пацієнтів, інфікованих COVID-19, це на 60 менше, ніж день тому.

У реанімаційних відділеннях перебувають 3 тис. 827 тяжкохворих, на 51 менше, ніж напередодні.

Всього у Франції виявлено 130 тис. 979 випадків зараження коронавірусом.

У суботу французький уряд повідомив про підготовку проекту законодавства, що передбачає продовження надзвичайної епідеміологічної ситуації і містить нові розпорядження, зокрема, відстеження контактів через мобільний додаток і обмеження переміщень.

Очікується, що в понеділок цей текст буде представлений в сенаті, а потім наступними днями в Національних зборах країни. Його мета, як пояснюють в уряді, в продовженні боротьби проти поширення COVID-19. Для цього підготовлено нове рамкове законодавство, що дозволяє реалізувати триєдине завдання, оголошене президентом Франції Емманюелем Макроном: "захищати, тестувати, ізолювати".

Ця тріада передбачає продовження обмежувальних заходів до 24 липня; ізоляцію осіб, які прибувають до Франції через кордони; впровадження мобільного додатка для "ідентифікації і контактів з особами, які зближалися з хворими"; обмеження пересувань за межі 100 км від будинку без дозволу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА