День фінансів, 13 листопада: законопроект про земельну реформу, прибуток банків, $300 тис. за посаду в «Нафтогазі» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 13 листопада: законопроект про земельну реформу, прибуток банків, $300 тис. за посаду в «Нафтогазі»

414
Середа, 13 листопада. Що передбачає законопроект про запровадження ринку землі, і як зміниться система пенсійних виплат.
Законопроект про ринок землі. Сьогодні Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект 2178-10 про запровадження ринку землі. Згідно з проектом закону, зможуть купувати землю громадяни України, юридичні особи України, територіальні громади, держава. Заборона на купівлю сільгоспземель запроваджується для юросіб, бенефіціарами яких є іноземці, іноземні держави, особи без громадянства.
Водночас, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький повідомив, що при відкритті ринку землі один її гектар продаватиметься на рівні 2200 доларів.
Коломойський позбувся боргів перед ПриватБанком. Суд визнав недійсними деякі положення низки кредитних договорів, укладених між ПриватБанком і компаніями з групи “Приват” в 2006-2016 роках. Підставами для такого судового рішення стало те, що суперечливими умовами кредитних договорів фактично визначена додаткова плата, що створило ситуацію подвійної оплати за користування кредитом.
$300 тис. за посаду в «Нафтогазі». Співробітники НАБУ затримали за підозрою в отриманні хабара учасників організованого злочинного угруповання, серед яких – співробітниця Офісу президента. Детективи відомства задокументували вимагання чиновником $300 тис. від фізособи за «допомогу» у призначенні на керівну посаду в «Нафтогазі».
Умова для продажу української “дочки” Сбербанку. В Сбербанку РФ заявили, що відновлять переговори щодо продажу українського дочірнього банку тільки після зняття з нього санкцій в Україні.
Причини високого прибутку банків. У Нацбанку заявляють, що прибуток банківського сектору України у січні-вересні становив 48,4 млрд грн – в 4,4 разу більше, ніж минулого року. Як повідомляється, темпи зростання депозитів достатні для підтримки кредитування, а зростання попиту бізнесу і населення на банківські послуги забезпечує високий прибуток.
Автоматичне призначення пенсії. Як свідчить указ Президента Володимира Зеленського №837/2019, в Україні до 31 грудня 2019 року повинні запровадити електронні послуги з призначення пенсій, “Пенсійний калькулятор”, який буде автоматично розраховувати розмір пенсії згідно з відповідними даними. Крім того, до 30 червня 2020 року мають запровадити професійну накопичувальну пенсійну систему.
Facebook Pay від Facebook. Соціальна мережа Facebook анонсувала систему електронних платежів під назвою Facebook Pay. Ця інновація дозволить користувачам здійснювати оплату через Messenger, Instagram і WhatsApp.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас