ua en ru

На Донбасі за добу загинув один військовий, ще 2 отримали поранення

На Донбасі за добу загинув один військовий, ще 2 отримали поранення Ілюстративне фото (facebook.com/ato news)

Бойовики за добу 34 рази обстріляли позиції українських військових на Донбасі

Бойовики за минулу добу 34 рази відкривали вогонь по позиціях наших військових в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі. В результаті обстрілів 1 український військовий загинув, ще двоє поранені, передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу ООС на сторінці у Facebook.

При цьому, як повідомляється, ворог 8 разів застосовував озброєння, заборонене мінськими домовленостями.

На Донбасі за добу загинув один військовий, ще 2 отримали поранення

Бойовики вели прицільний вогонь із мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Також бойовики обстріляли позиції українських військових в районі пунктів Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Оріхове, Катеринівка, Новозванівка, Луганське, Верхньоторецьке, Авдіївка, Красногорівка, Новотроїцьке, Богданівка, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.

По позиціях наших військ у районі Оріхового окупанти здійснили два обстріли з мінометів калібру 120 та 82 мм. Захисники Кримського двічі зазнавали вогневого удару з мінометів 82-го калібру. Також мінометні обстріли окупанти здійснили по опорних пунктах Об'єднаних сил поблизу Новотошківського, Луганського, Старогнатівки та Лебединського. По оборонцях Луганського та Гнутового крім того вівся вогонь з озброєння бойових машин піхоти.

"В ході бойових дій 1 військовослужбовець Об'єднаних сил загинув і 2 отримали поранення", - йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, протягом доби трьох окупантів знищено та трьох поранено.

Нагадаємо, у зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі за день, 2 жовтня 2018 року, зафіксовано 9 обстрілів з боку проросійських бойовиків.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що на окупованому Російською Федерацією Донбасі за час "шкільного перемир'я", з 29 серпня по 30 вересня 2018 року, зафіксовано майже 800 обстрілів з боку бойовиків.