15:15 07.11.2020

Українська делегація в ТКГ очікує від російської сторони виконання їхньої частини домовленостей щодо врегулювання на Донбасі

2 хв читати
Українська делегація в ТКГ очікує від російської сторони виконання їхньої частини домовленостей щодо врегулювання на Донбасі

Українська делегація в Тристоронній контактній групі (ТКГ) очікує від російської сторони виконання їхньої частини домовленостей щодо врегулювання на Донбасі.

"Чекаємо від російської сторони виконання їхньої частини домовленостей - це і буде справжнім піклуванням про мирних жителів, полегшенню життя яких нещодавно стільки уваги приділив заступник голови адміністрації - прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков", - йдеться на сторінці Української делегації в ТКГ у соцмережі Facebook.

У повідомленні зазначено, що КПВВ у містах Золоте та Щастя Луганської області відкриються о 8:00 10 листопада.

"Ми чітко та послідовно виконуємо свою частину домовленостей із удосконалення гуманітарної складової врегулювання, досягнутих у рамках ТКГ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що системні дії України в цьому плані засвідчені послами держав-учасниць "Великої сімки", представниками ООН та ОБСЄ.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 6 листопада разом із представниками дипломатичних місій оглянув новий контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) "Щастя".

Президент подякував послу Німеччини в Україні Анці Фельдгузен, послу Франції Етьєну де Понсену, послу Канади Ларисі Галадзі, спеціальному представнику чинного голови ОБСЄ в Україні Гайді Грау, координатору системи ООН в Україні Оснат Лубрані, послу Швеції Тобіасу Тібергу, тимчасовому повіреному в справах США Христині Квін і заступнику посла Великої Британії Ніколасу Гарроксу за допомогу, надану Україні, і за те, що погодилися відвідати з ним Донбас.

Посли Німеччини та Франції в Україні відзначили важливість відкриття КПВВ "Щастя" на лінії розмежування на Донбасі, що є одним із результатів реалізації домовленостей "нормандської четвірки" в грудні 2019 року в Парижі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА