Реформа приватизації: на засіданні Нацради реформ представили нову концепцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реформа приватизації: на засіданні Нацради реформ представили нову концепцію

Казна та Політика
255
На засіданні Національної ради реформ, яке відбулося під головуванням президента України Володимира Зеленського, було представлено концепцію реформи приватизації.
Як йдеться в повідомленні пресслужби Офісу президента, в Україні у державній власності перебувають 3,6 тис. підприємств.
“В Україні у державній власності перебувають 3600 підприємств. Кожне п’яте – збиткове, заборгованість із зарплати в таких структурах становить 2,9 мільярда гривень”, – ідеться в повідомленні.
За п’ять місяців 2020 року завдяки приватизації до бюджету перераховано 500 мільйонів гривень, оголошено понад 800 аукціонів.
Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко зазначив:
  • у 2020-му вдвічі збільшено кількість учасників приватизаційних аукціонів;
  • Фонд розробив інтернет-магазин, у якому розміщено інформацію про приватизацію;
  • за участю Фонду державного майна підготовлено комплексний законопроект, який має зафіксувати процедуру передачі об’єктів у приватну власність, покращити процедуру приватизації та забезпечити її інституційну спроможність;
  • рішення про передачу об’єктів для приватизації має ухвалювати Кабінет Міністрів, якщо орган управління не має обґрунтованих причин залишити об’єкт у своїй власності, борги об’єкта перевищують 50% вартості активів, об’єкт використовується неефективно або не за цільовим призначенням чи перебуває в податковій заставі.
Також під час засідання було обговорено пропозиції щодо угоди про визнання винуватості, яка має розвантажити роботу судів і забезпечити невідворотність покарання. Президент вважає цю ідею не готовою до реалізації, тому запропонував доопрацювати відповідний законопроект.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас