08:51 12.06.2018

Є кілька планів щодо деокупації Донбасу, але вони можуть бути реалізовані вже тільки після виборів

2 хв читати

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко зазначає, що є кілька мирних планів щодо деокупації Донбасу, зокрема підготовлені за неофіційними каналами, але вони можуть бути реалізовані вже після проведення в Україні виборів у 2019 році.

"Підготовлено кілька варіантів мирного плану щодо деокупації спочатку Донбасу. Є офіційний канал для підготовки цих рішень. Є те, що оприлюднив колишній генсек НАТО Расмуссен на конференції в Мюнхені. Крім того, підготовлено окремий пакет рішень, зокрема, нескромно скажу, за моєї участі в закритому чотиристоронньому режимі Європа-США-Росія-Україна". І цей план ліг на стіл і Порошенка, і Путіна, і Макрона, і Меркель, і Трампа", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

А.Гриценко повідомив, що зазначений "неофіційний" план детально розписаний по етапах, по цифрах і по країнах, які візьмуть у цьому участь, але не вводиться в дію з низки причин.

За його словами, однією з них є те, що керівництво Російської Федерації надалі оперує формулюваннями про те, що на Донбасі немає російських військ, в Україні точиться "громадянська війна" тощо. "Але вони роблять стільки помилок, що дедалі більше будуть змушені враховувати зусилля міжнародної спільноти", - зазначив лідер "Громадянської позиції".

А.Гриценко зазначив як ще одну причину те, що цей мирний план розрахований на три-п’ять років. "Швидше не вийде. Тому що лише розмінування за площею, за попередніми оцінками, близько території Чернівецької області. І не завжди є карти з обох сторін. І є багато інших проблем, які треба вирішити: вивести рубль і завести гривню, розформувати ці "корпуси", "МДБ", "КДБ", "банки", "парламенти", "уряди", визначити "моторол", яких якщо не заберуть, то вони мають піти під суд, де буде елемент амністії до тих, хто пасивно в це включився", - пояснив він.

Політик наголосив, що лише після врегулювання всіх проблемних питань на непідконтрольній нині Україні території Донбасу можна говорити про "вибори та якусь нову владу", а до цього там буде "тимчасова міжнародна адміністрація".

А.Гриценко упевнений, що всі ці питання вирішуватимуть із тими, кого буде легітимно обрано на майбутніх виборах в Україні в 2019 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА