19:40 15.01.2019

До Палати представників США вносять резолюцію щодо блокування зняття санкцій проти пов'язаних з Дерипаскою компаній

2 хв читати
До Палати представників США вносять резолюцію щодо блокування зняття санкцій проти пов'язаних з Дерипаскою компаній

Лідер демократичної більшості в Палаті представників США Стені Хоєр вносить проект резолюції, який, за його словами, покликаний блокувати зняття санкцій з компаній, пов'язаних з російським бізнесменом Олегом Дерипаскою.

"Сьогодні я вношу проект резолюції, щоб запобігти зняття санкцій міністерством фінансів США з компаній, контрольованих Олегом Дерипаскою", - йдеться в його заяві, поширеній на його сайті у вівторок.

Він зазначив, що брифінг міністра фінансів Стівена Мнучіна для конгресменів, що відбувся минулого тижня на тему зняття санкцій, викликав у нього більше питань, ніж відповідей.

"Хоча я розумію спроби міністерства фінансів знизити частку пана Дерипаски в "РусАлі" і тим самим заспокоїти світовий ринок алюмінію, щодо цього рішення залишається велика кількість серйозних питань", - наголошується в заяві.

За даними агентства Bloomberg, очікується, що пізніше у вівторок С.Мнучін зустрінеться з республіканцями Сенату США.

Напередодні повідомлялося, що лідер демократичної меншості в Сенаті США Чак Шумер хоче домогтися проведення голосування про санкції щодо "РусАла" у вівторок.

Минулого тижня газета The Wall Street Journal писала, що спроби демократів заблокувати пропозицію Мінфіну США про виключення En +, "РусАла" і "Євросибенерго" зі списку санкцій, найімовірніше, не увінчаються успіхом через недостатню підтримку з боку республіканців.

19 грудня Мінфін США повідомив, що має намір через 30 днів виключити зі списку санкцій En +, "РусАл" і "Євросибенерго", підконтрольні О.Дерипасці, оскільки бізнесмен скоротить свою частку в них. Сам бізнесмен при цьому залишиться в списку, а його активи, в яких йому належить 50% і більше, залишаться заблокованими.

Мінфін США 6 квітня оголосив про введення санкцій відносно низки російських бізнесменів, компаній і урядових службовців. У SDN list, зокрема, потрапили О.Дерипаска, Віктор Вексельберг і Сулейман Керімов. До "чорного списку" були включені дві публічні компанії - "РусАл" і En + Group, основним власником яких є О.Дерипаска.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА