20:24 14.09.2018

Суд над нацгвардійцем Марківим в Італії перенесено на 23 листопада

2 хв читати
Суд над нацгвардійцем Марківим в Італії перенесено на 23 листопада

Засідання суду в справі військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа, обвинуваченого в Італії в убивстві італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі на Донбасі в 2014 році, перенесено на 23 листопада, повідомляє "Радіо Свобода".

Відповідне рішення суддя прийняв на другому засіданні у справі в п'ятницю. "Причиною такого рішення стало питання неготовності України як держави долучитися до процесу. Міністерство юстиції України повідомило італійській стороні, яка визнає неправомірною процедуру вручення цивільного позову проти України, з яким звернулися журналістські організації Італії на попередньому суді 6 липня", - йдеться в повідомленні.

Адвокат В.Марківа Раффаелле Делла Валле заявляє, що судові органи дотримуються законних процедур ведення процесу, проте відзначає затягування самого процесу в часі, що вкрай проблематично з огляду на те, що його підзахисний вже 15-й місяць залишається у в'язниці Мілана. "Суд відповідно до закону переніс засідання, щоб дати час і дати змогу Міністерству юстиції України долучитися до процесу згідно строгим нормам законодавства. І сторона обвинувачення, і ми могли лише погодитися з таким рішенням. Сподіваємося, що через два з половиною місяці суд, нарешті, розпочнеться иа приступить до розгляду справи по суті", - сказав він.

Як повідомлялося, українського військовослужбовця з подвійним громадянством України та Італії В.Марківа затримали в Італії 30 червня 2017 року за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста А.Роккеллі поблизу м.Слов'янська Донецької області в травні 2014 року.

Наприкінці лютого 2018 року заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що Україна не має претензій до розслідування справи В.Марківа, але розраховує на об'єктивність італійської сторони в цьому питанні та згоду створити спільну слідчу групу.

6 липня відбулося перше судове засідання, на якому до справи долучили цивільний позов союзу італійських журналістів до держави Україна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА