03:39 12.03.2020

Трамп на 30 днів заборонив в'їзд з Європи в США

3 хв читати
Трамп на 30 днів заборонив в'їзд з Європи в США

Президент США Дональд Трамп у своєму зверненні до громадян заявив про рішення заборонити поїздки з Європи в країну з 13 березня.

"Після проведення консультацій з високопоставленими експертами в галузі охорони здоров'я, я прийняв рішення затвердити кілька жорстких, але необхідних заходів. Ми вводимо заборону на поїздки з Європи в США на найближчі 30 днів, починаючи з п'ятниці (13 березня - ІФ)", - сказав Трамп.

Він уточнив, що "виключення будуть передбачені для американців, які пройшли відповідне тестування (на коронавірус - ІФ)".

"Ці обмеження не поширюватимуться на Велику Британію", - підкреслив Трамп.

За словами президента США, обмеження також стосуватимуться вантажоперевезень.

Крім того, Трамп заявив, що США "відстежують ситуацію в Китаї і Південній Кореї".

"У міру поліпшення ситуації в цих країнах ми здійснимо перегляд введених обмежень і попереджувальних заходів з прицілом на можливе швидке відновлення транспортних сполучень", - зазначив він.

"Ми здійснили рятівні заходи щодо Китаю на ранніх стадіях, тепер ми зобов'язані забезпечити такі ж заходи щодо Європи. Ми будемо діяти без зволікання і здійснювати всі необхідні кроки, щоб забезпечити належну охорону здоров'я і безпеку для наших громадян", - заявив американський президент.

За його словами, Європейський союз не впорався із завданням введення запобіжних заходів і обмежень щодо пасажирського сполучення з Китаєм та іншими осередками (поширення вірусу - ІФ).

"У результаті на території США з'явилася велика кількість нових джерел зараження, які були утворені завдяки приїзду людей з Європи", - сказав Трамп.

Він пояснив, що обмеження на в'їзд в США з Європи набудуть чинності в п'ятницю опівночі.

Заборона на в'їзд в США з країн ЄС стосуватиметься громадян, які відвідували Шенгенську зону за останні 14 днів перед прибуттям в Штати, заявив виконуючий обов'язки міністра внутрішньої безпеки Чед Вулф.

"Трамп підписав президентський указ, згідно з яким призупиняється в'їзд більшості іноземних громадян, які перебували в низці європейських країн у проміжок до 14 днів перед запланованим в'їздом на територію США", - йдеться в поширеній заяві.

Вулф пояснив, що до списку потрапили країни Шенгенської зони: Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ісландія, Італія, Латвія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща , Португалія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція і Швейцарія.

"Обмеження не поширюються на осіб, які постійно проживають у США, найближчих родичів громадян США, а також інших осіб, додатково згаданих в указі", - зазначив він.

Вулф також повідомив, що "в найближчі 48 годин в інтересах суспільної охорони здоров'я планує випустити додаткове повідомлення про обмеження в'їзду на територію США".

"У ньому американським пасажирам, які відвідували Шенгенську зону, буде запропоновано здійснювати перельоти через конкретні аеропорти, в яких уряд США ввів посилені заходи огляду", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував Одесу касетними боєприпасами, мета – припортова інфраструктура, є поранені

Один представник полку "Азов" повернувся додому в рамках останнього обміну військовополоненими

Кулеба в розмові з Блінкеном привітав дозвіл США на удари по РФ: Своєчасний крок у правильному напряму

Офіс ТЧХУ відновив роботу в Краматорську

Кличко: Київ готується до складної зими в умовах масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, на покровському напрямку тривають 11 боїв

Зеленський подякував Королю Швеції за особливу допомогу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

У Міноборони підтримують створення Військової поліції

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 62, найнапруженіша ситуація на покровському напрямку

Французька спецслужба повідомила про затримання та арешт підозрюваного в підготовці теракту на Олімпіаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА