08:50 29.06.2018

Євросоюз закликав Росію визнати відповідальність за крах Boeing MH17

2 хв читати
Євросоюз закликав Росію визнати відповідальність за крах Boeing MH17

Країни Євросоюзу за підсумками саміту прийняли заяву, в якій закликали Росію визнати відповідальність за крах малазійського Boeing MH17 над Донбасом у 2014 році, йдеться в документі.

"(Євросоюз) закликає Російську Федерацію визнати відповідальність і, принаймні, співпрацювати спільними зусиллями, щоб встановити правду, справедливість і відповідальність", - заявили в ЄС.

Там також відзначили, що дотримуються принципів резолюції ООН, прийнятої після трагедії, яка має на увазі незалежне і всебічне розслідування катастрофи.

Літак авіакомпанії Malaysia Airlines зазнав аварії в липні 2014 року, жертвами стали 298 осіб, 192 з яких - громадяни Нідерландів.
У травні об'єднана слідча група назвала перші підсумки свого розслідування. Слідчі заявили, що літак був збитий з російського зенітного комплексу "Бук", який доставили з 53-ї зенітної ракетної бригади під Курськом.

У російському Міноборони цю інформацію спростували і висловили заклопотаність тим, що висновки слідства були засновані на фотографіях з соцмереж. Президент Росії Володимир Путін тоді заявив, що в Москві не визнаватимуть висновків розслідування, оскільки вони були зроблені без участі представників країни.

Виступаючи на Петербурзькому міжнародному економічному форумі Путін зазначив, що Україна не виконала свої зобов'язання, залишивши відкритим повітряний простір над зоною військових дій.

У червні глава МЗС Нідерландів Стеф Блок розповів, що Україну не вважають винною в трагедії, незважаючи на те, що Київ міг закрити повітряний простір над регіоном. У своєму листі депутатам міністрам сказав, що немає переконливих доказів того, що українська влада не вжила всіх необхідних заходів для запобігання інциденту.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА