Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: США заявляють, що Росія не має технологій, щоб добудувати «Північний потік-2»


США: у Росії немає технологій, щоб добудувати «Північний потік-2»

Росія зараз не має можливості самостійно добудувати газопровід «Північний потік-2», оскільки у неї немає необхідних для цього технологій. Про це на Мюнхенській конференції з безпеки заявив міністр енергетики США Ден Бруйетт.

Американський міністр, проте, сказав, що «це буде дуже довга затримка». «Я не думаю, що добудувати його так само просто, як говорити, що до його добудови залишилося зовсім небагато», – зауважив він. Бруйетт при цьому наголосив, що якщо Росія «що-небудь придумає» для добудови газопроводу, США розглянуть додаткові заходи.

Документ «12 кроків» повторно з’явився на сайті Мюнхенської конференції

На сайті Мюнхенської конференції з безпеки повторно з’явилася заява «Дванадцять кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні», авторами якого є три західні аналітичні центри та Російська рада міжнародних справ. Увечері 14 лютого вона була недоступна. Однак згодом знову з'явилася.

П'ятий президент України Петро Порошенко заявив, що цей документ підготовлений у Кремлі. В той час як російський співавтор Андрій Кортунов стверджує, що один із кроків того документа, «національний діалог про українську ідентичність» із Росією, Угорщиною й Польщею «був би корисний для України».

«План» Козака для Придністров’я і Донбасу. Які помилки Молдови може повторити Україна?

Що готують Донбасу? Заморожений конфлікт у Придністров’ї багато в чому схожий на події на Донбасі. Москва намагається нав’язати Києву політичні умови, що й колись Кишиневу. Які помилки Молдови може повторити Україна? Про це – у матеріалі журналістів спеціального проєкту Радіо Свобода «Донбас Реалії».

Партія Зеленського визначила свою ідеологію

У КВЦ «Парковий» відбувся третій етап з’їзду партії «Слуга народу», де збільшили склад Вищої ради партії та визначилися з новою ідеологією. За словами голови партії Олександра Корнієнка, це «активний центризм». Окрім того, до «Паркового» запросили новообраних депутатів місцевих рад і голів ОТГ. Як це було, дивіться у відео.

Радуцький про Супрун, Скалецьку і сталінське ставлення до лікарів

Чи готова Україна зустріти коронавірус та як оцінити спадок Уляни Супрун у МОЗ? Що робити з тими клініками-«пірамідами», де все заточено під інтереси головлікарів? Звідки взагалі взяти гроші на гідні – «білі» – зарплати медикам? Чи можна зараз піднімати зарплати депутатам? Чому він продовжує листування з пранкером «Джокером»? Чи може лікар хвалити «медичні» таланти Анатолія Кашпіровського? Про це голова парламентського комітету з питань здоров'я Михайло Радуцький розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.​

Суд в окупованому Криму заарештував на 10 діб чотирьох українських рибалок, захоплених в Азовському морі

Підконтрольний Росії Керченський міський суд заарештував на 10 діб чотирьох громадян України, затриманих російськими прикордонниками в Азовському морі нібито «за незаконний вилов риби».

Прикордонне управління Федеральної служби безпеки Росії повідомило 15 лютого, що затримало в Азовському мору українське судно з чотирма громадянами України на борту. Представництво президента України в Автономній Республіці Крим (АРК) повідомило, що відстежує ситуацію із затриманням громадян України Росією 15 лютого.

«Кримчан вбивали та спалювали»: правда чи пропаганда?

Історія про «Корсунський погром» шостий рік лунає з екранів російського телебачення та вуст представників російської влади. Нею президент Росії Володимир Путін виправдовує військову операцію захоплення Криму в 2014 році. Відтоді ця історія обросла численними «подробицями» і міфами, за допомогою яких російська влада залякує мешканців Криму Україною і «кривавими бандерівцями», від яких Росія начебто і рятувала Крим у 2014-му. Журналісти телепроєкту Крим.Реалії побували у ключових місцях тих подій і віднайшли чимало фактів і свідоцтв, які спростовують російську версію того, що тоді відбулося.

«Під Дебальцевим у нашому автомобілі було 11 поранених одночасно» – Галина Алмазова, керівник бригади «Вітерець»

Вона рятувала людей на Майдані, вивозила поранених з-під Донецького аеропорту та із «Дебальцівського котла». Вона провела на фронті три роки і продовжує їздити туди, хоч і не має посвідчення «учасника бойових дій». Вона професійна гонщиця, успішний підприємець. Галина Алмазова – волонтер і керівник бригади швидкого реагування «Вітерець», Народний Герой України – розповіла Радіо Свобода про те, чому ризикує своїм життям, що її найбільше турбує і чого вона хоче.

«Ми неполіткоректні, бо ми чесні» – боєць-актор, який зіграв головну роль у «Наших котиках»

В Україні вийшов у прокат один із найочікуваніших фільмів 2020 року – «Наші котики» режисера Володимира Тихого. Його називають першою українською комедійною стрічкою, події якої розгортаються на тлі війни на Донбасі. Самі творці анонсують свій фільм як «неполіткоректний комедійний екшн» про війну. Інженер, актор, футбольний тренер і продавець квітів їдуть добровольцями на Схід. Жоден із них не має бойового досвіду, але саме вони стають причиною провалу масштабної операції ворога – такий сюжет стрічки.

Радіо Свобода поспілкувалось з виконавцем головної ролі у фільмі та учасником бойових дій на Донбасі Дмитром Тубольцевим. Український актор театру й кіно сам був добровольцем – 2014 року служив у лавах «Правого сектора».

Дмитро Тубольцев, Дніпро, 14 лютого 2020 року
Дмитро Тубольцев, Дніпро, 14 лютого 2020 року

Бали від Тіни Кароль та емоції учасників другого півфіналу. Закулісся «Євробачення-2020»

Україна визначилася із фіналістами національного відбору на «Євробачення-2020». 15 лютого відбувся другий півфінал, на якому обрали другу трійку виконавців, які змагатимуться у фіналі. Це:

  • TVORCHI
  • KHAYAT
  • David Axelrod

Раніше обрали першу трійку конкурентів. До фіналу пройшли: співачка KRUТЬ, колектив GO-A та співачка Jerry Heil. Радіо Свобода зібрало факти про всіх фіналістів національного відбору.

Попри те, що склад учасників на національному відборі «Євробачення-2020» виявися доволі сильним, українці нарікали, що цього року «скучно, бо немає скандалів». Ведучий Сергій Притула навіть вирішив пояснити на початку другого півфіналу, що скандалів, як минулого року, не буде, бо умовою участі у нацвідборі цього року є відсутність гастролей у державі-агресорі від 2014 року. Та наприкінці програми емоції все ж таки загострилися. Сергій Притула висунув претензії до Тіни Кароль щодо суддівства.

Вдалого робочого тижня!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG