09:58 21.06.2018

Денісова просить Мін'юст України звернутися до ЄСПЛ щодо порушення прав Сенцова

2 хв читати
Денісова просить Мін'юст України звернутися до ЄСПЛ щодо порушення прав Сенцова

 Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що звернулася до заступника міністра юстиції України Івана Ліщини з проханням внести заяву до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) про порушення прав українського громадянина Олега Сенцова, ув’язненого з політичних мотивів у Росії.

"Достовірної інформації про стан здоров'я Олега Сенцова ми не маємо. З огляду на заяви уповноваженого РФ Тетяни Москалькової, є підстави вважати, що Олега годують примусово", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Вона наголосила, що прийом їжі проти власної волі є "жорстоким, нелюдським і принизливим поводженням і заборонений міжнародним законодавством".

"Тому я звернулася до заступника міністра юстиції України Івана Ліщини з проханням внести заяву до Європейського суду з прав людини про порушення прав громадянина України Олега Сенцова, ув’язненого Російською Федерацією з політичних мотивів", - повідомила вона.

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону (РФ) у серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (РФ), більш відомій як "Білий ведмідь". 14 травня він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують у РФ.

20 червня уповноважений Верховної Ради України з прав людини Л.Денісова повідомила, що звернулася з листом до російської колеги Тетяни Москалькової, в якому просить сприяти звільненню О.Сенцова та звернутися з відповідним проханням до президента РФ.

20 червня в Москві генсек Ради Європи Т.Ягланд заявив журналістам, що засудженого в РФ О.Сенцова мають звільнити з гуманітарних причин. "Я вважаю, що пана Сенцова повинні звільнити з гуманітарних підстав. Він може бути помилуваний з гуманітарних причин", - сказав Т.Ягланд журналістам після зустрічі з російським омбудсменом Т.Москальковою.

"Якщо необхідне прохання на його помилування,

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

Гетманцев анонсує цілодобові пости і відеоспостереження на тютюнових фабриках

Міністри оборони України та США обговорили поточну ситуацію на полі бою та відновлення бойових бригад

Богомолець: Мартиненко робив усе, щоб Україна ставала кращою

Польща не накладала обмежень на використання Україною польської зброї, українці можуть воювати, як хочуть

Разумков про Мартиненка: він був професіоналом і порядною людиною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА