11:25 27.12.2019

Зеленський призначив т.в.о. директора ДБР Ірину Венедіктову - указ

2 хв читати
Зеленський призначив т.в.о. директора ДБР Ірину Венедіктову - указ

Президент України Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади директора Державного бюро розслідувань (ДБР) і призначив тимчасово виконувачем обов'язки директора відомства Ірину Венедіктову.

Відповідні укази №№960/2019 і 961/2019 від 27 грудня розміщено на офіційному сайті глави держави.

Як повідомлялося, 24 грудня Зеленський підписав закон, що підсилює повноваження директора ДРБ і дозволяє переводити слідчих прокуратури і прокурорів, які розслідували справи Майдану, до ДБР без обов'язкового проведення конкурсу, ухвалений Верховною Радою 3 грудня. У зв'язку із суттєвою зміною повноважень директора ДБР від дня набуття чинності законопроектом припиняються повноваження нинішнього глави ДБР Романа Труби та його заступників і розпочинається процес із перезапуску органу.

Труба очолив ДБР після того, як у листопаді 2017 року конкурсна комісія з проведення конкурсу на зайняття відповідної посади рекомендувала призначити його директором відомства. П'ятий президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення Труби директором ДБР 22 листопада 2017 року.

Венедіктова є народним депутатом фракції "Слуга народу" й очолює комітет Верховної Ради з питань правової політики. На позачергових парламентських виборах у 2019 році вона була №3 в списку однойменної партії.

Згідно з декларацією Венедіктової про її майно і доходи за 2018 рік, їй належить офіс 150 кв. м. і паркомісце в Харкові, а місцем проживання і реєстрації зазначено будинок 387,5 кв. м. і ділянку 1,5 тис. кв. м. у Харківському районі, що перебуває у власності членів її сім'ї. Також Венедіктовій належить автомобіль Porsche Cayenne 2013 р. в. і торговельна марка.

У 2018 році вона отримала 193,2 тис грн зарплати за основним місцем роботи в Харківському національному університеті ім.Казаріна, 2,4 тис грн зарплати, отриманої за сумісництвом, 61,5 тис. грн від здачі майна в оренду, 146,9 тис. грн гонорарів та інших виплат, а також 419 грн відсотків за вкладами у банку. Її чоловік отримав 186,9 тис. грн зарплати за основним місцем роботи в департаменті кіберполіції Національної поліції України. На рахунках у Венедіктової 32,5 тис. грн, EUR5,3 тис, також вона задекларувала 550 тис. грн і $20 тис. готівкових коштів, її чоловік - 250 тис. грн і $20 тис готівкових коштів.

Венедіктова входить до Асоціації правників України, профспілки ХНУ ім.Каразіна та об'єднання Chattered Institute of Arbitrators. Також вона є віце-президентом Фонду медичного права та біоетики, а також віце-президентом і членом правління Всеукраїнської громадської організації "Асоціація косметологів і аромологів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА