ua en ru

РФ відхилила ініціативу України провести зустріч омбудсменів у рамках ТКГ

РФ відхилила ініціативу України провести зустріч омбудсменів у рамках ТКГ Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Російський омбудсмен відмовилася обговорити передачу 36 громадян РФ в обмін на українських політв'язнів

Російська сторона відхилила пропозицію України провести зустріч омбудсменів двох країн у рамках тристоронньої контактної групи (ТГК) 21-22 серпня. Про це Facebook повідомила перший заступник голови Верховної ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"На жаль, російська сторона і омбудсмен РФ Т. Москалькова відкинули ініціативу зустрітися в Мінську і обговорити ініціативу України передачі РФ 36 її громадян в обмін на політв'язнів Кремля. Росії громадяни просто не потрібні", - повідомила вона.

Геращенко офіційно поінформувала представників Росії та ОБСЄ, що 22 росіянина, засуджених за підготовки терактів, диверсії, шпигунство, участь у незаконних збройних формуваннях, написали звернення до президента РФ Володимира Путіна з проханням перемістити їх в РФ, в обмін на українців в російських в'язницях. За її словами, звернення вже направлено до російського МЗС.

Нагадаємо, українська сторона запропонувала Росії провести зустріч омбудсменів двох країн у рамках тристоронньої контактної групи 21-22 серпня