12:05 28.06.2019

МХП не отримував повідомлення про порушення антимопонольної справи, готовий до співпраці з АМКУ

2 хв читати
МХП не отримував повідомлення про порушення антимопонольної справи, готовий до співпраці з АМКУ

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" (МХП) не отримував офіційного повідомлення від Антимонопольного комітету України про порушення справи, повідомила прес-служба МХП.

"Наразі МХП не отримав від АМКУ жодного офіційного повідомлення про порушення справи за ознаками зловживання монопольним становищем. Після того як МХП отримає від АМКУ офіційну документацію про початок розслідування, компанія максимально сприятиме посадовим особам АМКУ та надаватиме необхідні дані", - зазначили в прес-службі.

Компанія також заявила, що у своїй діяльності дотримується чинного законодавства, не чинить тиск на інших учасників ринку курятини, а три останні роки активно співпрацює з АМКУ, надаючи всю необхідну інформацію.

"Усі пункти дослідження, які наводить АМКУ в своєму повідомленні, МХП вважає безпідставними та необґрунтованими", - додали в прес-службі.

Як повідомлялося, голова АМКУ Юрій Терентьєв повідомив, що його відомство порушило справу проти групи МХП (п'яти фабрик і ПрАТ "Миронівський хлібопродукт") за ознаками зловживання монопольним становищем.

"Дослідження АМКУ виявило, що ПрАТ "Миронівський хлібопродукт" встановлює торговельним партнерам умови для закріплення території продажу, зобов'язує партнерів дотримуватися цінової політики групи МХП і забороняє їм продавати продукцію конкурентів. Тобто, МХП практикує обмежувальну торговельну політику щодо дистриб'юторів, субдистриб’юторів і партнерів", - написав Терентьєв на своїй сторінці у Facebook.

"Миронівський хлібопродукт" є найбільшим виробником курятини в Україні. Здійснює також виробництво зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки. На європейський ринок МХП постачає охолоджені півтуші курей, які переробляються, зокрема, на його підприємствах у Нідерландах та Словаччині. Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

Чистий прибуток МХП у 2018 році скоротилася на 44,3% - до $128 млн, виручка збільшилася на 21% - до $1,556 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" завдяки ГРП збільшила добовий дебіт однієї зі свердловин у 25 разів

Основою горизонтального вирівнювання місцевих бюджетів-2025 будуть надходження ПДФО-2024 і статистика населення на початок війни та ВПО

Відключення е/е можуть повернутися з виведенням найближчими днями чергових енергоблоків у ремонт - голова "Енергоатому"

Вимоги до затвердження керівництва українських СК зараз набагато жорсткіші, ніж у європейських країнах - думка

Частка бізнес-продажу в мережі JYSK в Україні в травні 2024 р. перевищила 6%

Заступник міністра фінансів США обговорить у Києві питання посилення санкцій і прибутку від активів РФ

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА