12:58 05.02.2020

В Україні у четвер похолодає, на південному сході дощ зміниться сильним снігом

2 хв читати
В Україні у четвер похолодає, на південному сході дощ зміниться сильним снігом

Найближчими днями південно-східна частина України залишиться під впливом південного циклону, що призведе до ускладнення погодних умов, повідомляє Укргідрометцентр.

Зокрема, очікується, що дощ зміниться сильним снігом зі штормовим вітром. Також на всій території країни очікується похолодання через переміщення холодного повітря з північного заходу Європи.

У четвер 6 лютого в південних і східних районах країни, а також у Дніпропетровській області вночі та вранці очікується значний, місцями сильний сніг, удень - помірний сніг. Вітер поривами 20-25 м/с. Температура протягом доби від 1° тепла до 5° морозу.

У Приазов'ї та Криму мокрий сніг і дощ, місцями налипання мокрого снігу та ожеледь, температура від 0° до 5° тепла.

На решті території країни вночі без суттєвих опадів, удень можливий невеликий сніг. Місцями очікуються пориви вітру 15-20 м/с. Температура вночі 4-9° морозу, вдень приблизно 0°. У Карпатах уночі 9-14° морозу, вдень 3-8° морозу. На дорогах ожеледиця.

У Києві в ніч на четвер без суттєвих опадів, удень очікується невеликий сніг. Ожеледиця, температура вночі 6-8° морозу, вдень приблизно 0°.

Як повідомляє Центральна геофізична обсерваторія, найвища температура вдень 6 лютого була зафіксована в Києві у 1990 році і становила 7,6° тепла, найнижча вночі - 30,4° морозу в 1929 році.

У п'ятницю 7 лютого у південно-східній частині країни вдень очікується невеликий сніг. У Карпатах помірний, вночі місцями значний сніг. У північних, центральних та більшості західних областей без суттєвих опадів удень.

На дорогах очікується ожеледиця.

Вітер північний, північно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с.

Температура повітря вночі 6-11°, удень 1-6° морозу, в південних областях уночі 3-9° морозу, вдень від 5° морозу до 1° тепла.

У Києві в ніч проти п'ятниці прогнозується невеликий сніг, удень без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північний, 7-12 м/с, пориви 15 м/с. Температура вночі 6-8° морозу, вдень 2-4° морозу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА