Ще одна європейська країна відмовилася від співпраці з китайською Huawei — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще одна європейська країна відмовилася від співпраці з китайською Huawei

Фондовий ринок
842
Уряд Румунії відмовився від співпраці з китайською компанією Huawei в рамках розгортання в країні мереж 5G.
Прем’єр-міністр Людовик Орбан заявив, що технології компанії не відповідають умовам безпеки, щоб брати участь у державній програмі.
Раніше посол США в Румунії Адріан Цукерман в низці ЗМІ опублікував статтю, в якій він обрушується з різкими нападками на Китай і китайську компанію Huawei, виступає проти придбання Румунією у цієї компанії технології 5G.
“Huawei – це помилковий вибір. Нації не повинні довіряти безпеку своїх громадян компанії, звинуваченій в крадіжці інтелектуальної власності, змовах, кібернетичному шахрайстві, банківському шахрайстві, нечесних угодах або тому що вона допомагала Ірану уникнути санкцій, покликаних не дозволити цій країні фінансувати тероризм. Румунія повинна враховувати свою безпеку, свої союзи, свою історію і з ким вона хоче займатися бізнесом”, – говорилося в статті.
Європейські уряди останнім часом переглядають роль китайських компаній в побудові мереж 5G. Сполучені Штати заявили, що китайське обладнання становить загрозу безпеці, тому що, серед іншого, китайські компанії і громадяни за законом зобов’язані допомагати державі в збиранні розвідувальної інформації.
15 країн ЄС закликали Єврокомісію розробити стратегію боротьби з дезінформацією щодо технології зв’язку 5G, щоб зупинити постійні акти вандалізму щодо нових веж.
Згідно з цілями блоку, до кінця 2020 року перші вежі 5G повинні з’явитися принаймні в одному великому місті кожної з країн-членів. Невиконання цієї вимоги буде вважатися порушенням законодавства.
14 липня уряд Великобританії заборонив Huawei займатися розвитком мереж 5G на території країни. Місцевим компаніям з 2021 року буде заборонено закуповувати обладнання у китайської компанії, яка досі була основним постачальником.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас