29 жовтня 2019, 10:00

Коцюбинське без тепла. Як Бно-Айріян не дотримав слова. Тепер це проблема Чернишова

Завтра буде -2. Опалення не запушене і приміщення ані соцфонду, ані житлового фонду до -2 не прогріті.

Зима в цій країні приходить завжи раптово. Але найгірше, що можна зробити, це зробити нові кадрові призначення перед опалювальним сезоном і наприкінці бюджетного року. Так у нас змінили голову ОДА просто перед запуском опалення:

- нема з кого спитати за те, як виконувався бюджет;

- нема з кого спитати за зрив опалювального сезону.

А обіцянка в екс-голови ОДА Михайла Бно-Айріяна була абсолютно конкретною. Ось його пост, в якому він пише, що зрада відміняється, опалення буде і нахвалює третього самопроголошеного голову Сергія Даніша.



Тобто екс-голова ОДА просто покриває корупційну схему, по якій на ТОВ "Мастер-енерго" вивели понад 8,1 млн з бюджету селища, а борг ТОВ "Мастер-Енерго" взяли на плечі громади і мають знов оплатити бюджетними грошима. І це при тому, що ТОВ "Мастер-Енерго" отримувало гроші від споживачів. Тобто за газ і ліміти в Нафтогазі громада заплатила тричі.

Цікаво, чи коли Бно-Айріян купує авто він готовий платити тричі за нього? Раз – автосалону, два – виробнику, три – кредит у банку з розстрочкою і поквартальною виплатою. Я думаю, що своїми грошима ніхто розкидатися не буде. Так чого ж грошима моєї громади так розпоряджаються? В чиїх інтересах?

Політик похизувався в пості, що вони опаленням почали займатися ще влітку? Так у попередні роки ми починали цей процес у січні листами до прокуратури, а не літом, бо ситуація була значно складніша. Разом з прокуратурою треба було вернути громаді котельні. І селищна голова Ольга Матюшина це зробила в суді разом з прокуратурою області.



Тоді не було бравих хлопців Сергія Даніша і Михайла Бно-Айріяна, які б могли прорватися на ще тоді приватну котельню, яку охороняло ДСО. Тоді на котельню пробивалося найсильніші в цьому світі – українські жінки. Куди ж без них? Ну, для того, щоб потім хлопці написали свої ура-пости для піару і... коли на порозі -2 сіли в калюжу.

Шановні, не запустити вчасно опалювальнйи сезон маючи КОМНУНАЛЬНІ котельні, які ми вигризли в судах з прокурором, маючи ДВА річних бюджети на рахунку селища, які не давала вивести Ольга Матюшина, – це треба мати унікальні здібності. Мегаунікальні. Це просто всі шанси перемогти на шоу "Україна має талант".

Факт опалювальний сезон в Коцюбинському зірваний. І це треба визнати. Бо завтра мінус, а системи не прогріті. Більше того, мешканці, які пильно слідкують за ситуацією з опаленням твердять, що оголошень про запуск води в систему вони не бачили. Ви знаєте, такі золоті правила: "Щоб холодна вода стала гарячою, її потрібно підігріти".

Так от, щоб пішло опалення по трубах, в НИХ МАЄ БУТИ ТЕПЛОНОСІЙ. Уявіть собі, що перед тим, як наповнюють систему, мають бути оголошення для споживачів про те, що вона наповнюється, щоб, раптом де порве, населення знало що до чого і можна було оперативно реагувати.

Самопроголошений голова селища може скріпити підробною печаткою 100500 документів про старт опалювального сезону з 28 жовтня. Але 29 жовтня труби холодні.



Новопризначеному Чернишову буде не легко. Та й хто б не прийшов на посаду голови ОДА – це електричний стілець і починається він з Коцюбинського. Так вже повелося.

Олексію Чернишову, крім зірваного опалювального сезону, Бно-Айріян залишив ще одну проблему – воду з лайном та енетрококами. Це те, що перманентно тече з крану в наших оселях. Нормального оповіщення нема, як і підвозу води.



І найголовніше, що винні до відповідальності не притягнуті. Екс-голова ОДА не вбачав доцільне писати свої звернення правоохороням.

Як можна налагодити господарські процеси в області, якщо нікого навіть не вбачають за доцільне покарати за розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах (50% річого бюджету пішло на ТОВ "Мастер-Енерго"), завдання шкоди здоров'ю населення – в водогоні лайно і енетрококи, а оповіщення нема?

Більше того, в постах возвеличують корупційні схеми. Тобто по цінностях наваяти самопіарний пост, який не буде відповідати дійсності і покриє корупціну схему, це краще, ніж взяти А4 і повідомити прокуратуру про злочин...

От такі KPI у екс-голови ОДА. Що буде далі з KPI в ОДА – ми будемо дуже ретельно моніторити. Сподіваюся, одного дня в ОДА перестануть шкодувати такий цінний ресурс як А4 для звернень у правоохоронні органи.

Адвоката Медведчука Київрада може включити в регламентну комісію

Сьогодні, 30 травня, буде сесія Київради. За день до цього з'явився проєкт рішення, яким пропонують розподілити деяких депутатів по Комісіях...

Чи треба відновлювати Мінрегіон і що ''здобуло'' Мінінфраструктури?

В уряді у нас так буває, що ми якісь міністерства бездумно об'єднуємо, далі усвідомлюємо, що щось пішло не так і їх... героїчно роз'єднуємо. У ЗМІ вже написали про те, що Олександра Кубракова можуть зняти з посади віцепрем'єра і розділити Мінінфраструктури знову на два міністерства...

Інститут громадянського суспільства заявив про тиску з боку Мінвідновлення. Що відбувається?

Є в нас досить дивне міністерство. На його сайті стоїть логотип – Мінвідновлення, насправді його офіційна скорочена назва – Мінінфраструктури...

Що знову задумали нардеп Горобець і дерибанники Біличанського лісу?

Верховний Суд вже виніс рішення у справі щодо Біличанського лісу. І там прописано чорним по білому, що Коцюбинське – це анклав. Біличанський ліс – територія міста Києва...

''Ліси України''. Що планують робити з оцінкою впливу на довкілля? UPD

Комітет відголосував за варіант законопроєкту, який запропонував голова комітету Олег Бондаренко за основу. 14 березня засідає комітет з питань екології Верховної Ради...

Лобізм без правил. Хто і як лобіює ініціативи голови "Слуг" Олени Шуляк?

Під гаслом "Все для відбудови" забудовники через своїх лобістів намагаються протягнути низку законопроєктів, які треба їм, але точно не суспільству...