14:42 29.11.2018

СБУ встановлює всіх російських силовиків, причетних до нападу на моряків ВМС України - Фролов

2 хв читати
СБУ встановлює всіх російських силовиків, причетних до нападу на моряків ВМС України - Фролов

Служба безпеки України вживає заходів щодо встановлення всіх прикордонників ФСБ Російської Федерації і російських військовослужбовців, причетних до нападу на моряків Військово-морських сил України у Керченській протоці 25 листопада 2018 року, повідомив заступник глави СБУ Олег Фролов.

"Служба вживає вичерпних заходів для встановлення всіх прикордонників ФСБ, російських військових з морських і повітряних сил Міноборони РФ, причетних до нападу на українських моряків. Ми вже встановили прізвища багатьох з них. Зараз проводиться перевірка інформації, отриманої нашими співробітниками з різних джерел", - сказав він на брифінгу в Києві в четвер.

За словами О.Фролова, їхнім діям у рамках досудового розслідування буде надано відповідну правову кваліфікацію.

Заступник глави СБУ нагадав, що українські правоохоронці вже оголосили про підозру 8 представникам прикордонної служби ФСБ і Збройних сил РФ, які віддавали і виконували злочинні накази про напад на українських моряків.

Як повідомлялося, 27 листопада слідчі СБУ та військові прокурори Південного регіону України повідомили про підозру: контр-адміралу Станкевичу, начальнику прикордонного управління ФСБ Республіки Крим та м.Севастополя - за ч. 2 ст.437 Кримінального кодексу України; віце-адміралу Медведєву, заступнику керівника Прикордонної служби ФСБ РФ, керівнику департаменту берегової охорони - за ч. 2 ст.437 КК України; капітану 1 рангу Ромашкіну, начальнику служби пункту управління ФСБ РФ із РК і м. Севастополь, до складу якого входять ПСКР "Смарагд" і ПСКР "Дон" - за ч.2 ст.437 КК України; капітану 1 рангу Шеїну, заступнику начальника управління начальнику відділу БО ПУ ФСБ РФ по РК - за ч. 2 ст. 437 КК України; капітану 2 рангу Шатохіну, начальнику служби у м.Керч пункту управління ФСБ РФ із РК - за ч.2 ст.437 КК України; капітану 2 рангу Саляєву, командиру прикордонного сторожового корабля ПСКР "Дон" - по ч.2 ст.437 КК України; капітану 3 рангу Шипіцину, командиру сторожового корабля "Смарагд" - по ч.2 ст.15, п.1 ч.2 ст.115 та ч.2 ст. 437 КК України; капітану 3 рангу Щербакову, командиру малого протичовнового корабля "Суздалець" - за ч. 2 ст.437 КК України.

Цим військовослужбовцям Прикордонної служби ФСБ і Збройних сил Російської Федерації інкримінується вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), п.1 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА