18:14 11.11.2019

Відкриття доступу слідчим ДБР до стратегічного плану застосування ЗСУ загрожує національній безпеці України - нардеп Забродський

1 хв читати
Відкриття доступу слідчим ДБР до стратегічного плану застосування ЗСУ загрожує національній безпеці України - нардеп Забродський

Рішення Печерського райсуду Києва про надання доступу слідчим Держбюро розслідувань (ДБР) до документів Генерального штабу Міністерства оборони, зокрема до Стратегічного плану застосування Збройних сил України, загрожує національній безпеці держави, заявив нардеп фракції "Європейська солідарність" Михайло Забродський.

"Хотілось би звернути увагу, як нещодавно було повідомлено, Печерський районний суд надав доступ своїм рішенням до Стратегічного плану застосування Збройних сил України, зокрема слідчим Державного бюро розслідувань. Одразу хочу пояснити: йдеться про документ, з яким у нашій країні взагалі знайомі в повному обсязі десяток, можливо, два десятки людей, зокрема Верховний головнокомандувач ЗСУ", - цитує Забродського прес-служба "Євросолідарності" в понеділок.

Нардеп наголосив, що суд ухвалив таке рішення попри те, що саме керівництво ДБР заявляє про неможливість забезпечити повною мірою таємність і відповідний режим у своєму відомстві.

"Це робиться в той час, коли справді є реальний ризик витоку інформації і, зокрема безконтрольного розповсюдження складових плану та інформації, яка міститься в цьому документі", - заявив Забродський.

"Наша політична сила вбачає в цьому пряму загрозу національній безпеці. Тому що існує реальний ризик потрапляння цього документу в цілому або окремих його елементів, зокрема, в руки Росії як країни-агресора", - наголосив парламентарій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА