11:07 12.03.2020

Японія продовжує готуватися до Олімпіади, незважаючи на пандемію коронавірусу

2 хв читати
Японія продовжує готуватися до Олімпіади, незважаючи на пандемію коронавірусу

Японська влада, як і раніше, веде підготовку до літніх Олімпійських ігор 2020 року і до Паралімпійських ігор, незважаючи на те, що напередодні Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію нового типу коронавірусу, заявив генсек кабінету міністрів Йосіхіде Суга.

"Немає змін у позиції уряду, згідно з якою ми продовжимо готуватися до Олімпійських ігор у Токіо, як заплановано, і за допомогою (підтримки) тісних контактів із Міжнародним олімпійським комітетом, організаторами та урядом Токіо", - наводить його слова агентство "Кіодо".

В оргкомітеті Олімпійських і Паралімпійських ігор підтвердили, що продовжують дотримуватися планів щодо організації цих спортивних заходів. Губернатор Токіо Юріко Коїке вважає неможливим варіант зі скасуванням Олімпійських ігор. "Жодним чином ігри не можуть бути скасовані", - сказала вона.

Водночас із метою безпеки вона закликала японців відмовитися від традиційного весняного милування цвітінням сакури, визнавши, що позбавити японців цієї традиції - "це як позбавити італійців обіймів".

"Кіодо" нагадує, що ОІ-2020 у Токіо мають відбутися з 24 липня до 9 серпня, а Паралімпійські ігри - з 25 серпня до 6 вересня.

Раніше Wall Street Journal повідомила з посиланням на члена Олімпійського комітету Японії Харуюкі Такахасі, що проведення Олімпіади в Токіо може бути перенесено на рік-два через поширення коронавірусу Covid-19.

За даними агентства, кількість заражених коронавірусом в Японії досягла 1,3 тис. осіб, приблизно 700 із них припадає на пасажирів лайнера Diamond Princess, який перебував у лютому в карантині на рейді Йокогами.

Гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус оголосив напередодні про пандемію коронавірусу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА