День фінансів, 8 серпня: онлайн-калькулятор вартості газу, "зворотна сторона" зміцнення гривні, звільнення Світека з Альфа-Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 8 серпня: онлайн-калькулятор вартості газу, "зворотна сторона" зміцнення гривні, звільнення Світека з Альфа-Банку

571
Четвер, 8 серпня. Що приготували в МВФ для України, і на скільки знизиться ціна на газ.
Зворотний бік зміцнення гривні. З початку року гривня зміцнилася відносно долара на 9,1%, і це найкращий результат серед усіх нацвалют світу. При цьому, як каже голова ради НБУ Богдан Данилишин, зміцнення гривні – це і позитивне, і водночас негативне явище для економіки.
EFF замість stand-by. Національний банк України прогнозує, що обсяг нової програми макроекономічного фінансування з Міжнародним валютним фондом складе 10 млрд доларів. За словами Дмитра Сологуба, нова програма, на відміну від чинної, буде в форматі EFF (Extended Fund Facility, зараз в Україні діє програма stand-by). Обсяг цієї програми складе 5-10 мільярдів доларів, а термін її дії – 4 роки.
Ціна знижується. «Нафтогаз» ще знизить ціну на газ для населення в серпні. Ціна повинна впасти ще на 265 грн за тисячу кубічних метрів. Без ПДВ, без тарифів на транспортування і поставку складе 4640 грн за тисячу кубічних метрів.
До речі, впроваджено онлайн-калькулятор вартості газу. Для покупців і постачальників зпрацював онлайн-калькулятор вартості газу. Новий функціонал допоможе протистояти демпінгу і необґрунтованому завищенню цін після тендеру.
Разом зі злиттям. Генеральний менеджер Альфа-Банку Іван Світек прийняв рішення покинути Альфа-Банк Україна і Укрсоцбанк в жовтні 2019 року після злиття двох банків, яке відбудеться в жовтні цього року, йдеться в офіційному повідомленні Альфа-Банку Україна. На посту генерального менеджера Світека замінить Рафал Ющак.
Сорок сім тисяч сонячних панелей на воді. У Франції, на території комуни Піоленк, побудували найбільшу в Європі плавучу сонячну електростанцію на водній поверхні закинутого кар’єру. Проект “O Mega 1” оцінюється в 17 млн ​​євро, з яких 1 млн євро було надано фондом AkuoCoop.
“Тепле повернення” Від Привату і Укргазбанку. Приватбанк і Укргазбанк відновили видачу кредитів за програмою стимулювання енергоефективних заходів (програма “теплих кредитів”) об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Договори підписані з ПриватБанком і Укргазбанком на співфінансування виділених Урядом 380 млн грн для утеплення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас