RU
 

Генштаб: Ворог має намір взяти дамбу Канівської ГЕС

Текст: ,  6 березня 2022, 02:59
0
4325
Генштаб: Ворог має намір взяти дамбу Канівської ГЕС
Фото: ecotechnica.com.ua
Канівська ГЕС

На Слобожанському напрямку війська РФ після численних втрат здійснюють перегрупування з метою відновлення наступу у напрямках на Лубни, Полтаву і Харків.

 
За десять днів війни противник продовжує наступальну операцію проти України, зосереджуючи основні зусилля на оточенні міст Київ, Харків, Миколаїв. Про це у ніч на неділю, 6 березня, повідомили у Генштабі ЗСУ.
 
Як зазначено, загарбники намагаються вийти на адміністративні кордони у Луганській та Донецькій областях і створити сухопутний коридор з окупованого Криму.
 
Напередодні до завдання авіаційних ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури в Київській та Житомирській областях залучалися літаки Су-35С, Су-34, Су-25 з аеродромів на території Білорусі - Барановичі, Лунинець, Ліда. Крім того, бомбардувальники Су-34 з аеродрому Бутурлинівка завдавали авіаційних ударів по українській інфраструктурі в районі Сум.
 
ЗСУ встановили зосередження підрозділів ЗС Республіки Білорусь у районах населених пунктів Грушка (Малоритський район) і Хотислав.
 
Також у Генштабі надали дані про просування російських військ у різних напрямках.
 
Зокрема, на Поліському напрямку угруповання військ Східного військового округу, Тихоокеанського флоту і Повітряно-десантних військ ЗС РФ силами до 18 БТГр діє в районах населених пунктів Поліське, Кухарі, Бородянка, Бишів, Гореничі, Демидів. За наявними даними, після перегрупування підрозділу Східного військового округу і ПДВ, які зазнали значних втрат у районі аеропорту Гостомель, передислокують підрозділи 76-ї десантно-штурмової дивізії у напрямку н.п. Білогородка. Ворог не залишає спроб виходу на південно-західну околицю Києва.
 
На Сіверському напрямку угруповання військ Центрального військового округу силами до 12 БТГр зі складу підрозділів 41-ї та 2-ї загальновійськових армій та 90-ї танкової дивізії проводить наступальну операцію на північному сході України. У напрямку Козельця зафіксовано переміщення 100 од. озброєння та військової техніки, зокрема ВВС-1 Буратіно.
 
Також триває перегрупування військ ворога на Броварському напрямку. Здійснюється висування підрозділів у напрямку н.п. Перемога. Окупанти намагаються підійти до траси Бровари – Бориспіль. Здійснюється висування підрозділів 6-ї загальновійськової армії та 1-ї танкової армії Західного військового округу для проведення наступу на Чернігів і Ніжин.
 
На Слобожанському напрямку угруповання військ Західного ВО силами до 23 БТГр зі складу 1-ї танкової армії та 20-ї загальновійськової армії, 14-го армійського корпусу Північного флоту ЗС РФ після численних втрат здійснює перегрупування з метою відновлення наступу у напрямках на Лубни, Полтаву і Харків. За наявною інформацією, окупант має намір захопити ще один важливий інфраструктурний об'єкт – дамбу Канівської ГЕС.
 
На Донецькому напрямку противник силами до 7 БТГр 1-го, 2-го армійських корпусів і 150-ї мотострілецької дивізії намагається продовжити наступальні дії за напрямком Дніпро і Запоріжжя.
 
На Сєверодонецькому напрямку ворог силами до 2 БТГр намагається розвинути наступ у напрямку Ізюму. Зупинено біля міста Сіверський Донець. Накопичує живу силу і техніку для відновлення наступу.
 
На Маріупольському напрямку ворог продовжує блокувати місто Маріуполь, проводить артилерійські обстріли об'єктів цивільної інфраструктури міста.
 
На Миколаївському напрямку до трьох БТГр 7-ї десантно-штурмової дивізії ПДВ протягом дня вели наступальні дії у напрямку міста Миколаїв, але зазнали значних втрат. Успіхів ворог не досяг.
 
На Запорізькому напрямку противник силами до 3 БТГр, за підтримки авіації, веде наступ на Запоріжжя у напрямку н.п. Нова Одеса і Миколаїв.
 
На Південно-Бузькому і Бессарабському напрямках підрозділи оперативної групи російських військ у зоні безпеки самопроголошеної ПМР перебувають у підвищеному ступені бойової готовності. Морально-психологічний стан особового складу на низькому рівні. Більшість військовослужбовців не бажають брати участь у бойових діях на території України. Водночас голова самопроголошеної ПМР Красносільський поки що виключає можливість залучення підрозділів ЗС ПМР у війні Росії проти України.
 
"Протягом доби завдано суттєвої шкоди особовому складу і техніці окупаційних військ: збито 4 вертольоти, 5 літаків і 1 БПЛА, здійснено кілька авіаційних нальотів на колони техніки противника, втрати уточнюються. Ворог продовжує кидати свою техніку - тільки одна із бригад ЗС України захопила і використовує для своїх потреб близько 30 одиниць ББМ, автомобілів і танків", - перерахували в ЗСУ.
 
Нагадаємо, з 24 лютого до 5 березня загальні втрати особового складу російських військ в Україні орієнтовно становили понад 10 000 осіб.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Війна Росії з Україною
У Запоріжжі перекрили рух через ДніпроГЕС
У Вовчанську отримав поранення волонтер зі Швейцарії
РФ атакувала енергооб’єкти у п’ятьох областях
У США констатували провал наступу РФ на Харківщині
Атака по Укаїні: Польща підняла військову авіацію
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: войнаКиев
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі