Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко хоче, щоб країни ЄС взяли під свій патронат відновлення Донбасу


Петро Порошенко дав завдання українським дипломатам залучати кошти іноземних країн для відновлення Донбасу
Петро Порошенко дав завдання українським дипломатам залучати кошти іноземних країн для відновлення Донбасу

Президент України Петро Порошенко виступає за те, щоб країни ЄС узяли на себе патронат і відновлення конкретних населених пунктів на Донбасі. Як повідомляє прес-служба українського президента, про це Порошенко заявив 26 серпня на зустрічі керівниками дипломатичних представництв України за кордоном та українськими військовими 92 бригади під час робочої поїздки на Донеччину.

«Ми вже декілька разів обговорювали з лідерами Європейського Союзу програму встановлення окремими країнами своєрідного патронату над визначеними містами і селищами Донбасу. Нехай Німеччина візьме відповідальність за Краматорськ, нехай Греція – за Маріуполь, нехай Велика Британія – за Волноваху. Нехай інші країни візьмуть Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Авдіївку», – зазначив Петро Порошенко.

На думку президента, це буде гарним символом, якщо люди будуть інвестувати у відновлення нормального життя на Донбасі.

Він також дав завдання українським дипломатам працювати над мобілізацією коштів іноземних країн для відновлення інфраструктури Донбасу.

Сьогодні українські посли в країнах світу здійснюють поїздку на Донбас.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG