09:23 08.05.2019

Бойовики НЗФ 25 разів порушили режим припинення вогню

2 хв читати
Бойовики НЗФ 25 разів порушили режим припинення вогню

Бойовики незаконних збройних формувань 25 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, двоє військовослужбовців об'єднаних сил загинули, троє дістали поранень, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"7 травня збройні формування Російської Федерації 25 разів порушили режим припинення вогню, з них 12 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, танкових гармат та мінометів калібрів 120 і 82 мм. Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї.... Внаслідок обстрілу один військовослужбовець об'єднаних сил загинув, троє дістали поранень", - йдеться в повідомленні, на офіційній сторінці штабу ООС у соцмережі Facebook у середу вранці.

Бойовики НЗФ застосували озброєння, заборонене Мінськими угодами.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 14 разів обстріляв позиції об'єднаних сил: двічі з артилерійських систем калібру 122 мм і станкових протитанкових гранатометів - біля населеного пункту Новотроїцького; тричі з мінометів калібру 120 мм, озброєння бойових машин піхоти і гранатометів різних систем - поблизу міста Авдіївки; з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля села Водяного; з гранатометів різних систем - поблизу села Миколаївки; двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу населеного пункту Гнутового; з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - поблизу селища Невельського; з автоматичних станкових гранатометів - біля населеного пункту Старогнатівки; з ручних протитанкових гранатометів - у районі населеного пункту Новоселівки Другої, з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу села Лебединського; зі стрілецької зброї - біля села Богданівки", - зазначили в штабі ООС.

Також обстрілу піддалися наступні населенні пункти: Новозванівка, Попасна, Катеринівка, Хутір Вільний, Південне, Станиця Луганська.

"З початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції об'єднаних сил у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": із гранатометів різних систем - поблизу міста Мар'їнки; з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля населеного пункту Павлопіль. Унаслідок обстрілу один військовослужбовець об'єднаних сил загинув", - повідомили в штабі ООС.

За даними української розвідки, трьох бойовиків НЗФ було знищено, ще двоє – дістали поранень.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силы обороны держат под контролем 70% Волчанска, в городе идут бои – ОСГВ "Хортица"

ДніпроГЕС у критичному стані, над відновленням руху працюють відповідні служби - голова ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранено мирну жительку - поліція

Генштаб ЗСУ: Найвища інтенсивність атак ворога - на Покровському напрямку, ситуація напружена, але контрольована

Зеленський розраховує на прискорення поставок військової допомоги Україні в межах виділеного США пакета підтримки в $61 млрд

У Кропивницькому районі обійшлося без НП після вибухів, що пролунали, - попередні дані

Унаслідок влучання авіабомб на дитячий садок у Мирнограді постраждало п'ятеро людей - поліція

У КРОПИВНИЦЬКОМУ ЧУТИ ВИБУХИ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Харківській області триває ліквідація 9 лісових пожеж на площі понад 3,7 тис. га - ДСНС

Зеленський прибув до Сінгапуру для участі в конференції "Діалог Шангрі-Ла"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА