20:07 22.08.2020

Відновлення економіки має відбуватися відповідно до екологічних засад

2 хв читати
Відновлення економіки має відбуватися відповідно до екологічних засад

Пандемія - це нагадування про те, що здоров'я і економіка нероздільні, заявив на прес-брифінгу в Женеві глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебреєсус. "Пандемія коронавірусу нагадала міжнародному співтовариству про необхідність активізації зусиль з боротьби зі зміною клімату," - повідомив глава ВООЗ, чиї слова цитує центр новин ООН.

Гебреєсус зазначив, що відновлення економіки повинно відбуватися тільки відповідно до "зелених", екологічних принципів. Він нагадав, що в травні ВООЗ опублікувала "Маніфест здорового і "зеленого" відновлення економіки". Відтоді, повідомив глава ВООЗ, 40 мільйонів працівників медицини з 90 країн направили листи лідерам країн "великої двадцятки" із закликом підійти до відновлення після пандемії і карантину саме з таких позицій.

Він також розповів про екологічні заходи, до яких вже вдалися багато країн і міст в умовах пандемії. Так, в столиці Кенії, Найробі, створили додаткові пішохідні та лісопаркові зони. Влада Пакистану надає можливість громадянам, які втратили роботу під час карантину, заробити гроші, висаджуючи дерева.

В Іспанії закрилися 7 із 15 вугільних теплоелектростанцій, а в Португалії до наступного року закриються всі вугільні ТЕС. Париж тим часом незабаром поповнить список так званих "міст 15 хвилин", де до більшості магазинів, аптек, підприємств сфери послуг та інших місць, які городяни відвідують регулярно, можна буде дістатися менше, ніж за 15 хвилин - на велосипеді або пішки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА