Ще одна країна відмовилась від Huawei та ZTE у розгортанні 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще одна країна відмовилась від Huawei та ZTE у розгортанні 5G

Технології&Авто
936
Шведські регулятори заборонили використання телекомунікаційного обладнання китайських компаній Huawei й ZTE у своїй мережі 5G перед проведенням аукціону з продажу спектра, запланованого на наступний місяць.
Як повідомляє Reuters, європейські уряди переглядають роль китайських компаній в побудові своїх мереж після тиску з боку США. Сполучені Штати наполягають на тому, що компанії з КНР несуть загрозу національній безпеці інших країн, оскільки вони змушені допомагати китайській владі у зборі розвідувальної інформації.
Регулятори заявили, що компанії, які беруть участь в аукціоні, повинні видалити устаткування Huawei й ZTE з існуючих «центральних функцій» станом на 1 січня 2025 року. Регулюючий орган визначив «центральні функції» як обладнання, що використовується для побудови мережі радіодоступу, мережі передачі, базової мережі та обслуговування мережі.
Заборона, скоріше за все, зіграє на руку конкуруючим виробникам телекомунікаційного устаткування Ericsson і Nokia.
Нагадаємо, у липні Великобританія наказала повністю видалити устаткування Huawei з британської мережі 5G до 2027 року, ставши однією з перших європейських країн, які зробили це.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас