08:39 11.11.2020

Чиновники, відповідальні за голосування, спростували слова Трампа про шахрайство на виборах

3 хв читати
Чиновники, відповідальні за голосування, спростували слова Трампа про шахрайство на виборах

Обвинувачення президента США Дональда Трампа на адресу демократів у шахрайстві під час президентських виборів безпідставні, вважає агентство Associated Press (АР), грунтуючись на заявах чиновників, як демократів, так і республіканців, відповідальних за процес голосування в спірних штатах.

"Вибори 2020 року відбулися вільно в усій країні і без будь-яких порушень, на думку державних чиновників і експертів з виборів, що різко контрастує з необгрунтованими заявами про шахрайство, висунутими президентом Дональдом Трампом після його поразки", - пише агентство в середу.

Так, Бен Говланд, демократ, призначений Трампом для роботи в Комісії зі сприяння виборам, заявив: "Загальні вибори 2020 року було одними з найбільш вільних і добре проведених, які ми коли-небудь бачили, і це чудово, навіть з огляду на всі проблеми".

"Листопадові вибори в Мічигані пройшли так само вільно, як і завжди", - сказала генпрокурор штату Дана Нессел. Вона додала: "Жодних випадків порушень під час підрахунку голосів не було, тільки голослівні твердження, дикі спекуляції про теорію змови".

Про відсутність будь-яких скарг на порушення оголосили в штаті Вісконсин.

Держсекретар штату Невада республіканка Барбара Чегавське заявила, що її офіс не підраховуватиме, скільки скарг він отримав, додавши, однак, що "багато скарг на шахрайство виборців не мають жодних доказів".

В Айові державний секретар Пол Пейт, республіканець, наказав всім округам штату перевірити ще раз результати після того, як на одній з дільниць було виявлено помилку при введенні даних. "Ці людські помилки викликають жаль і розчарування, але система працює", - сказав він.

Держсекретар штату Джорджія Бред Раффенспергер запевнив громадськість, що жодних масштабних проблем не було. "Чи були там випадки незаконного голосування? Я переконаний, що були, і мій офіс розслідує все це. Привели вони до появи цифр, необхідних для зміни підсумків? Це малоймовірно", - сказав чиновник-республіканець.

У понеділок генпрокурор Вільям Барр уповноважив федеральних прокурорів на всій території США розслідувати "істотні обвинувачення" в порушеннях при голосуванні.

"Після перемоги демократа Джо Байдена Трамп прагнув дискредитувати чесність виборів і стверджував без доказів, що результати будуть скасовані. Республіканські законодавці заявили, що президенту слід подати судові позови, хоча багато хто з них вже були відхилені суддями, а ті, які залишаються, не містять доказів, які могли б змінити результат виборів", - пише агентство.

Вибори в США відбулися 3 листопада. Більшість голосів вже підраховані, але офіційні результати обробки бюлетенів у штатах будуть відомі пізніше в листопаді. На підставі наявних даних провідні американські ЗМІ спрогнозували перемогу Байдена на виборах президента. Сам Байден у зверненні до нації оголосив себе переможцем виборів, з успіхом на них його привітали багато світових лідерів.

Республіканець Трамп, який обвинуватив демократів у шахрайстві і в тому, що вони "вкрали" у нього перемогу, не визнає поразки. Він ініціював низку судових позовів з метою добитися перегляду результатів голосування в кількох штатах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА