9 червня 2020, 08:03

Карплюк пікетує Кабмін: чому Ірпеню треба статус райцентру перед виборами

Фігурант антикорупціних розслідувань Володимир Карплюк зібрався пікетувати Кабмін у середу 10 червня. Він ображений, що не Ірпінь, а Буча очолюватиме район. Адмінреформа кристалізувала повне фіаско команди Карплюка – висуванців партії "Нові обличчя".

З яким результатом закінчує каденцію команда "Нових облич" в Ірпені:

- Ірпінь єдина ОТГ Київщини, яка у результаті адмінреформи зменшилася. Населені пункти тікають від Ірпеня (Гостомель самостійна ОТГ, Ворзель до Бучі, а анклав Коцюбинське хоче до Києва)

- Десятки недобудів. Депутат-забудовник з команди Карплюка, якого він сам рекомендував громадянам як надійного, утік і кинув недобуди в регіоні. Людей кинули на гроші

- Забудовані зелені зони, пойма річки Ірпінь під прицілом забудовників. Набережну "обрагородили" для ефектвиного продажу квартир так, що на неї страшно дивитися.

- При цьому нема садків, шкіл і медзакладів. Інфекційна лікарня, коли почався карантин виглядала як сарай. Ремонтувати її заходилися бізнесмени.

- Рейтинг партії "Нові обличчя" впав утричі. Навіть Карплюк на вибори до парламенту йшов програвати як самовисуванець, бо бенд партії нічого не додавав.

- Наразі рейтинг партії намагаються підняти за бюджетні гроші – непрямий підкуп виборців. Депутати з команди Карплюка розносять коронавірусну бюджетну гречку без засобів захисту. Більше того, комунальні підприємства скидаються на "телеканал" (=Youtube-канал) налижений до Карплюка, аби вивести на піар партійців "Нових облич" гроші ірпінців.



І от з такою історією поразок отримати статус райцентру для парійців "Нових облич" – це останній шанс перед виборами сказати виборцям, що вони хоч щось здобули – "статус"! Не лікарні, не садки, не нові зелені зони, не десятки населених пунктів, які просто рвуться в Ірпінь, до інфраструктури, а "статус"!

А в них ще жевріє надія, що законотворці відновлять паралельне балотування і можна буде паралельно йти на Ірпінь і в область. Вони ще мріють про те, що покажуть всім небувалу велич "Нових облич".

Що змінює статус райцентру для Ірпеня?

Абсолютно нічого. Для населення взагалі байдуже, де райцентр. Райони мали б зникнути взагалі, просто треба було б вносити зміни до Конституції. Оскільки законотворці зараз поспішають завершити адмінреформу, щоб нові вибори восени організовувати в нових ОТГ, то наразі про скасування районів не йдеться.

Райради будуть номінальні. Тобто статус ні на що не впливає. Від статусу не додається садків, шкіл, медзакладів, не стає краща вода. Це все можна очікувати лише від ради ОТГ (не райради), яку сформують люди восени.

Як справедливо зауважив у інтерв'ю заступник голови Київської ОДА Євген Калінін: "Якщо люди оберуть якісну владу, ОТГ очікує економічний прорив".

Всі мають зрозуміти, економічний прорив від статусу не залежить. Він залежить від того, чи продадуться виборці за бюджетну чи небюджетну гречку восени, чи замилять їм очі арки, сквери, коли з крану тече іржава вода. А діти їдуть годинами в садки і школи столиці, бо немає місць. Саме місцева влада має все організувати так, щоб було все у громаді.

Ну, от, скажімо Ірпінь, Буча, Гостомель, Ворзель і Коцюбинське взагалі не входили до жодного району. І що? Всі наші біди були не від статусу протягом останніх років, а від якості вибору.

Чого очікувати від акцій?

Оскільки політтехнологом Карплюка є колишній консультант Сандея Аделаджі Петро Щербина, який програє одна за одною передвиборчі кампанії своїх клієнтів, то дійство має бути нестандартним.

І справа навіть не в тому, що журналісти раніше фільмували, як на акції під прокуратуру на захист Карплюка виводили людей за гроші і приходив адмінресурс. Справа в тому, що вони можуть заявити про безстрокову акцію протесту:

- Встановити намети

- Накрити фуршет (масовка має їсти)

- Влаштувати танці

- Прикувати себе наручниками до турнікетів будівлі



Відповідно, охорона Кабміну має розуміти, що можуть бути різні варіанти подій. Попередня "безстрокова" акція протесту завершлилася під прокуратурою через кілька годин після її початку. Намети згорнули, фуршет прибрали, наручники забрали з собою.

З командою Карпюка давно все зрозуміло. Писано – перепсано.

Залишається одне єдине запитання. Там була обіцянка про весну, яка має прийти і мали б бути посадки. Є справи, підозри вручені і меру Ірпеня, і меру Бучі. Є люди, які не перший рік прогулюють в'язницю. А вони не просто йдуть пікетувати Кабмін. Вони готуються до виборів. У них в руках сконцентровані бюджетні ресурси і ті ресурси, які вони безчесно заробили на нашій землі і зелених зонах. Відповідно переваги по ресурсах і доступу до місцевих джинсових медіа колосальні.

Як політична система думає над тим, щоб до влади піде еліта іншої якості? Де знайти охочих балотуватися у Приірпінні? Тут можуть палити машини, можуть бити і нищити.



Ти можеш роками просидіти в слідчих по справі щодо побиттів і підпалів. І що?

Ніхто не робить їх ні разом, ні поодинці. Саме тому змість розвитку громад регіон приречений на виживання і боротьбу. Один день пікету під Кабміном можна пережити. А ми з "елітою" такої якості відправляємося на наступний політичний цикл.

Поки не запрацює система правоохоронних органів і суди – жодна реформа не реалізується. Ані адміністартивна, ані медична, ані виборча.

Адвоката Медведчука Київрада може включити в регламентну комісію

Сьогодні, 30 травня, буде сесія Київради. За день до цього з'явився проєкт рішення, яким пропонують розподілити деяких депутатів по Комісіях...

Чи треба відновлювати Мінрегіон і що ''здобуло'' Мінінфраструктури?

В уряді у нас так буває, що ми якісь міністерства бездумно об'єднуємо, далі усвідомлюємо, що щось пішло не так і їх... героїчно роз'єднуємо. У ЗМІ вже написали про те, що Олександра Кубракова можуть зняти з посади віцепрем'єра і розділити Мінінфраструктури знову на два міністерства...

Інститут громадянського суспільства заявив про тиску з боку Мінвідновлення. Що відбувається?

Є в нас досить дивне міністерство. На його сайті стоїть логотип – Мінвідновлення, насправді його офіційна скорочена назва – Мінінфраструктури...

Що знову задумали нардеп Горобець і дерибанники Біличанського лісу?

Верховний Суд вже виніс рішення у справі щодо Біличанського лісу. І там прописано чорним по білому, що Коцюбинське – це анклав. Біличанський ліс – територія міста Києва...

''Ліси України''. Що планують робити з оцінкою впливу на довкілля? UPD

Комітет відголосував за варіант законопроєкту, який запропонував голова комітету Олег Бондаренко за основу. 14 березня засідає комітет з питань екології Верховної Ради...

Лобізм без правил. Хто і як лобіює ініціативи голови "Слуг" Олени Шуляк?

Під гаслом "Все для відбудови" забудовники через своїх лобістів намагаються протягнути низку законопроєктів, які треба їм, але точно не суспільству...