16:23 06.02.2019

В Україні розпочато програму монетизації субсидій для населення

2 хв читати
В Україні розпочато програму монетизації субсидій для населення

Президент України Петро Порошенко заявляє про запуск програми монетизації субсидій для населення країни.

"Ми з вами запускаємо довгоочікувану систему монетизації субсидій, а саме - грошових виплат малозабезпеченим верствам населення. У середньому розмір виплат становитиме 1,5 тис. грн", - сказав П.Порошенко на нараді щодо введення монетизації субсидій у Києві в середу.

За словами президента, таке рішення є одним з елементів зі встановлення енергетичної незалежності країни, а також суттєво зменшить "поле для корупції" у цій сфері.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, на сьогодні 3 млн 742 тис. домогосподарств претендують на отримання монетизованих субсидій.

Він зазначив, що відповідні виплати за поточний опалювальний сезон буде виплачено в березні, квітні і травні поточного року. "Після цього буде здійснено перепризначення субсидії на новий рік, починаючи з травня 2019 року", - додав міністр.

А.Рева звернув увагу, що 69,9% одержувачів субсидій є пенсіонерами.

Зазначається, що субсидію буде перераховано грошовим переказом через державний Ощадбанк, а пенсіонерам її виплачуватиме Пенсійний фонд одночасно з пенсією.

Для отримання грошового переказу необхідно буде звернутися до найближчого відділення Ощадбанку і надати паспорт та ідентифікаційний код. Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидії буде відкрито персональний банківський рахунок, на який перераховуватимуть суму субсидії у квітні і травні.

Пенсіонери, які отримають пенсійні виплати через інші банки, зможуть зняти свою субсидію безпосередньо в банкоматі цього банку. Тим, у кого немає пенсійної картки, субсидію разом з пенсією доставить Укрпошта.

У Мінсоцполітики повідомляють, що всі, хто звернувся вперше за субсидією у 2019 році, беруть участь у чинній моделі монетизації. Тобто розрахунки за спожиті послуги цих осіб з підприємствами здійснюватимуть через Ощадбанк, а субсидіанти отримають за результатами вже в цьому опалювальному сезоні залишок невикористаної субсидії готівкою також через цей банк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА