12:55 11.11.2019

Тимошенко виступає за зняття з розгляду законопроекту про створення ринку землі

2 хв читати
Тимошенко виступає за зняття з розгляду законопроекту про створення ринку землі

Голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко на засіданні погоджувальної ради вимагала зняти з розгляду парламенту проект закону України №2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" і поставити на голосування внесення до порядку денного питання щодо продовження.

"Ми вимагаємо від імені аграріїв і громадян України, де 75% громадян не підтримують продажу землі і 81% проти продажу землі іноземцям, зняти ці законопроекти з розгляду, поставити наразі це питання на публічне голосування і проголосувати мораторій на продаж землі на один рік. Я прошу поставити це питання на голосування наразі. Для цього і збирається погоджувальна рада, щоб ми тут ухвалювали рішення, а не люди, які під стінами парламенту і офісу президента", - заявила Тимошенко.

Вона також згадала про акції протестів у 13 областях, які організувала Всеукраїнська аграрна рада, внаслідок яких автомобільні дороги блокували противники створення ринку сільськогосподарських земель.

З аналогічними вимогами також виступили співголова фракції "Опозиційна платформа "За життя" Юрій Бойко та співголова депутатської групи "За майбутнє" Віктор Бондар. Ірина Геращенко з фракції "Європейська солідарність" заявила, що її фракція підтримувати законопроект №2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" не буде.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков виконав вимоги щодо питання про зняття з порядку денного цього законодавчого акту, пропозицію щодо мораторію на продаж землі на голосування не виносили, оскільки профільний аграрний комітет не рекомендував її до розгляду.

За результатами голосування голів фракцій, у якому враховується кількість депутатів-членів, пропозицію Тимошенка, Бойка та Бондаря було відхилено, а значить, проект закону №2178-10 залишається на порядку денному. Його розгляд планується у вівторок, 12 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА