13 липня 2019, 16:22

Ночі Портнова

Важкі часи зараз у багаторічного друга керівника президентського офісу відомого юриста Андрія Портнова.

На носі вибори, а інформаційні приводи про жорстоку розправу над Петром Порошенком всі у майбутньому часі.

Ресурси задіяні серйозні. І багаторічний друг пана Портнова підтримує, мовляв, заяв Портнова про Порошенка не читав, але там багато "по делу".

Навіть сам Президент, хоч його керівник офісу ще недавно обіцяв "не підставляти", підставився по повній, запропонувавши рецепт Портнова з "удосконалення люстраційного законодавства" як результат роботи своєї команди.

Коли пан Портнов анонсує проведення люстраціі тих, хто займав вищі державні посади за час президента Порошенка, а через тиждень цю ініціативу вносить в парламент президент, іллюзії зникають остаточно.

Те, що Портнов близький до "нової влади" і діє спільно з "новою владою", всі зрозуміли.

І дехто згадує старі звички, "бере під козирок", виконуючи забаганки старих-нових можновладців.

Однак передвиборчий результат зусиль пана Портнова, його багаторічних друзів і теперішніх спільників нульовий.

А післявиборний може нікому і не знадобитися.

Так до чого це я.

Свій час я написав про порушення кримінального провадження за фактом завідомо неправдивого повідомлення про злочин.

Того самого, з приводу якого пан Портнов "засвітив" свої неформальні стосунки з чиновниками ДБР.

Телефонує мені у четвер 11 липня особа, що представляється як слідчий Мірковець Дмитро Михайлович. Каже, що хоче мене у кримінальному провадженні за фактом завідомо неправдивого повідомлення про злочин допитати.

Оскільки я з п'ятниці за межами України, погоджуємося сконтактувати у понеділок.

Поговорили десь о 15-08.

А наступного дня, тобто, 12 липня 2019 року о 10-45 пан Портнов у своєму стилі "русскоязычной шпаны" публікує постанову слідчого Мірковця про закриття кримінального провадження за відсутністю складу кримінального правопорушення.

Без допитів, без слідчих дій.

Постанова датована 11 липня 2019р. і начебто видана Портнову на його запит, що надійшов до Головного слідчого управління Національної поліції України наступного дня 12 липня.

Отже, запит Портнова було опрацьовано буквально за пару годин. А може, вночі працювали, бо пан Портнов дуже рівний перед законом. Чи не рІвніший за всіх.

Більш наочно продемонструвати всьому світу, які порядки і як швидко "нова влада" повертає у правоохоронну систему, навряд чи можливо.

P.S. Постанову ми, звісно, оскаржимо. Боротися з чиновницьким правовим нігілізмом нам не вперше. Це наша спеціалізація.

Однак за Президента турбуємося. Бо ті, хто довіряв талантам відомого юриста, потрапляли як не до в'язниці (ЮВТ), то до Ростова (самі знаєте хто).

Нічого особистого, просто факти.

Президент Зеленський і його самопредставники

Сьогодні Верховний суд розпочав розглядати позов до Президента України Зеленського про визнання протиправним та нечинним Указу Президента України N27/2023 від 23...

Отримати те, на що заслужили

Чудовий і надзвичайно актуальний для нас сьогодні діалог з серіалу "Франклін" з Apple TV+. Benjamin Franklin. Only the idea is different (Тільки ідея інша)...

Ефективність президентських менеджерів

Україна має лише близько 25 відсотків того, що їй потрібно для захисту з погляду протиповітряної оборони, повідомив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю AFP...

ДБР проти Зеленського

В Україні не проводяться вибори. Бо воєнний стан. Введений Указом Президента України, затверджений Верховною Радою України. Суспільство ситуацію розуміє...

Ракетний менеджмент Президента Зеленського

Хто про що, а я все про 5-6 менеджерів. Президент Володимир Зеленський розповів, що росіяни зуміли знищити Трипільську ТЕС, оскільки в тому регіоні закінчились ракети для її захисту...

Як я знівелював інститут президента і чому Зеленський не має інформації про 5-6 менеджерів

А ось і мотиви, що ними керувався Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду головуючого судді – Смоковича М. І...