Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Журналісти «Схем» показали, хто під час пандемії коронавірусу відвідує МОЗ


При цьому, більшість «гостей із минулого» відвідує МОЗ неафішовано та відмовляється пояснити журналістам мету свого візиту
При цьому, більшість «гостей із минулого» відвідує МОЗ неафішовано та відмовляється пояснити журналістам мету свого візиту

«19 на 18». Хто фігурує у списках на обмін з обох сторін?

Обмін полоненими, з одного боку, та засудженими за злочини проти цілісності України, з іншого, має відбутися не пізніше Великодня, 19 квітня. Про це, як повідомляв Офіс президента, Київ та російські гібридні сили домовилися під час відеоконференції Тристоронньої контактної групи.

Представник угруповання «ЛНР» Ольга Кобцева уточнила, що обмін запланований на 17 квітня. За її словами, ОРЛО мають повернути на мирну частину України 11 полонених. Київ, у свою чергу, – передати бойовикам «ЛНР» 8 людей. Угрупування «ДНР» та його так звана «омбудсмен» Дар’я Морозова, тим часом, заявили, що повернуть Києву 8 осіб, а 10 заберуть. Відтак, сторони готуються до обміну утримуваними у форматі «19 на 18».

Хто повернеться на мирну частину країни? І кого Київ віддає контрольованим Росією бойовикам? Розбиралися у цьому журналісти спеціального проєкту Радіо Свобода «Донбас.Реалії».

Хто навідується до МОЗ у час карантину?

«Старі кадри» Януковича, бізнесмени-фігуранти розслідувань про завищення цін на ліки, а також самі представники великого фармацевтичного бізнесу регулярно відвідують Міністерство охорони здоров’я у період карантину. При цьому, більшість із них робить це неафішовано та відмовляється пояснити мету свого візиту. Це дослідили журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» у розслідуванні «Гості з минулого».

Чи успішні дії Зеленського під час пандемії?

Боротьба з епідемією COVID-19 – нижче від посереднього, комунікація з суспільством – нижче від посереднього. Так оцінюють українські аналітики дії влади під час пандемії. Експертне опитування провів Фонд «Демократичні ініціативи».

Кількість випадків коронавірусної інфекції зростала з тижня в тиждень, втім державна компанія, призначена для закупівлі матеріалів для боротьби з COVID-19, не зробила тоді жодного замовлення, розповів директор державного підприємства медичних закупівель Арсен Жумаділов. Його завданням було забезпечити українські лікарні тестами, апаратами ШВЛ і засобами захисту. Чому цього не сталося, читайте у матеріалі «Жахи закупівель: в Україні втратили тижні в реагуванні на коронавірус».

Дайджест COVID-19: ще 26 інфікованих у Києво-Печерськійлаврі і освячені паски поштою

24 години на добу, сім днів на тиждень. Як у Києві друкують безкоштовний захист для медиків

За кордоном – 20 євро, в Україні – 125 гривень, або безкоштовно для медиків. Мова про захисні щитки, які використовують вірусологи й медики в усьому світі. Не секрет, що в Україні елементи противірусного захисту в медицині – ледь не дефіцит. Радіо Свобода побувало в 3D-лабораторії, де виготовляють такий спеціальний захист для українських лікарів. Від 200 до 5000 одиниць за добу. Як це працює?

«Мужності, сили і віри» усім, хто бореться з недугами!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG