09:56 05.12.2018

Тимошенко обговорила з Волкером ескалацію війни Росії проти України та закликала США до посилення санкцій проти РФ

2 хв читати
Тимошенко обговорила з Волкером ескалацію війни Росії проти України та закликала США до посилення санкцій проти РФ

У рамках поїздки до США лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко провела зустріч зі спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером, під час якої сторони обговорили ситуацію в Україні насамперед ескалацію війни Росії проти України - останні події в районі Керченської протоки.

"Курт Волкер наголосив на необхідності повернення до України захоплених моряків і військових кораблів. Зі свого боку Юлія Тимошенко подякувала США за допомогу та підтримку нашої держави... Голова партії закликала до посилення санкцій проти країни-агресора, а також наголосила на необхідності надання допомоги Військово-Морським силам України", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті "Батьківщини" в середу вранці.

В інформації зазначається, що К.Волкер подякував Ю.Тимошенко за чітку позицію щодо необхідності продовження інтеграції України в НАТО та ЄС. Він наголосив, що США і надалі підтримуватимуть політику відкритих дверей НАТО для Української держави.

"Крім того, сторони предметно обговорили бачення Ю.Тимошенко і "Батьківщини" щодо нової Конституції, Нового економічного курсу та пропозицій щодо нових кроків для завершення війни та встановлення миру", - інформують в політсилі.

Також Ю.Тимошенко провела зустріч із сенатором від штату Іллінойс, високопоставленим членом Демократичної партії США і членом сенатського Комітету з питань оборони Річардом Дурбіним.

"Сторони обговорили питання поточної ситуації безпеки в Україні, зокрема останні події в районі Керченської протоки. Йшлося також про політичну та соціально-економічну ситуацію в нашій країні... Вона наголосила на необхідності посилення санкцій проти країни-агресора Росії", - повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Ю.Тимошенко подякувала сенатору за підтримку та допомогу, яку США надають Україні. Крім того, політик висловила особисту подяку Р.Дурбіну за його ключову роль в її звільнення з в'язниці в 2013 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА