Російський "АвтоВАЗ" призупинить виробництво, - джерела — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський "АвтоВАЗ" призупинить виробництво, - джерела

Фондовий ринок
1454
Найбільший автовиробник Росії “АвтоВАЗ” призупинить випуск автомобілів на місяць з 18 грудня.
Про це пише газета “Ведомости” з посиланням на постачальників компанії і джерела близькі до заводу.
Так, в Тольятті всі конвеєри, в тому числі і по збірці машин для Renault-Nissan, встануть з 18 грудня по 18 січня. Завод в Іжевську, де в тому числі випускається новинка Lada Vesta, попрацює довше: тут випуск буде припинений після 28 грудня до 18 січня.
Як пояснюють співрозмовники видання, припинення виробництва – вимушена міра, яка дозволить заводу не накопичувати запаси в умовах низького попиту. У січні-жовтні 2015 продажі легкових автомобілів в Росії впали на третину, продажі Lada – на 30%. Якщо попит продовжить знижуватися, то вже в першому кварталі “АвтоВАЗ” може використовувати іншу антикризову міру, анонсовану недавно в якості можливої, – чотириденний робочий тиждень, говорить джерело.
Роком раніше “АвтоВАЗ” зупиняв випуск машин з 31 грудня по 18 січня.
Про можливості припинення “АвтоВАЗом” виробництва з 18 грудня стало відомо в листопаді, однак тоді представник “АвтоВАЗу” заявив, що завод працюватиме до кінця року, простою не буде. Формально так і повинно відбутися: випуск машин призупинять, але люди продовжать приходити на роботу. За словами джерел, передбачається, що співробітники крім іншого будуть займатися оптимізацією виробництва.
Аналітик “ВТБ капіталу” Володимир Беспалов підкреслює, що зараз перед “АвтоВАЗом” стоїть глобальне завдання – скорочення витрат для виходу на позитивну рентабельність, у тому числі за рахунок оптимізації штату. У 2014 році штат заводу скоротився на 20%, до 52 тисяч чоловік, за 10 місяців 2015 року – на 13% приблизно до 45000 чоловік.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас