RU
 

Помер автор шпигунських романів Джон ле Карре

Корреспондент.net,  14 грудня 2020, 04:22
0
295
Помер автор шпигунських романів Джон ле Карре
Фото: Global Look Press/Christian Charisius/dpa
Британський письменник, автор шпигунських детективів Джон ле Карре

Серед найбільш відомих з них - "Російський дім", "Шпигун, вийди геть!" і "Шпигун, який прийшов з холоду".

На 90-му році життя помер відомий британський письменник, автор шпигунських детективів Джон ле Карре. Про це в неділю, 13 грудня, пише The Guardian.

Як повідомила сім'я Карре, він помер від пневмонії в лікарні у графстві Корнуолл ввечері в суботу. Його агент Джонні Гетлер назвав його гігантом англійської літератури.

"Я втратив наставника, того, хто надихає мене, і, найголовніше, друга. Ми більше не побачимо таких, як він", - заявив Гетлер.

У письменника залишилося четверо синів і дружина Джейн.

"Він, безперечно, був гігантом англійської літератури, який визначив образ епохи холодної війни і безстрашно говорив правду в обличчя можновладців в наступні роки", - додав Гетлер.

Джон ле Карре народився 19 жовтня 1931 року в Англії. У 1950-ті роки ле Карре співпрацював з британською контррозвідкою MI-5, а потім перейшов на роботу в службу зовнішньополітичної розвідки MI-6.

За свою письменницьку кар'єру опублікував 22 романи, які були перекладені 36-ма мовами.

Володар премій "Золотий кинджал" Британської асоціації детективного і політичного роману і "Едгар", що присуджується "Товариством американського детектива", а також медалі Гете.

Нагадаємо, від коронавірусу помер колишній президент Франції Валері Жискар д'Естен. Політик був учасником визволення Парижа в роки Другої світової війни. Францією керував протягом семи років.

Також зазначимо, що померла головний редактор журналу Наталі Ірина Трухачова. Причина її смерті поки залишається в таємниці.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: смертьдетективыписательпневмониякниги Великобритания
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.