Samsung закриє свій останній завод з виробництва комп'ютерів у Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung закриє свій останній завод з виробництва комп'ютерів у Китаї

Фондовий ринок
1120
Samsung Electronics оголосила про намір припинити роботу свого останнього заводу з виробництва комп’ютерів в Китаї. Як і багато інших компаній, південнокорейський технологічний гігант переосмислює свої виробничо-збутові ланцюжки на тлі зростання цін на робочу силу в Китаї, торгової війни між США і Китаєм і впливу пандемії коронавірусу на виробництво.
За даними газети South China Morning Post, це рішення торкнеться приблизно 1700 співробітників Samsung, які працюють за контрактом на виробничому об’єкті Samsung Electronics Suzhou Semiconductor (SESS) в Індустріальному парку Сучжоу. Як повідомляє газета, в 2012 році на заводі було вироблено і поставлено товарів на $4,3 млрд, але до 2018 року обсяги поставок з цього об’єкта скоротилися до $1 млрд.
Прессекретар Samsung відмовилася прокоментувати інформацію про обсяги виробництва заводу, а також повідомити подробиці про можливі звільнення його співробітників. “Китай залишається важливим ринком для Samsung, і ми будемо продовжувати надавати продукти та послуги високої якості для китайських споживачів», — зазначено в повідомленні компанії.
Samsung закрила свій останній завод з виробництва смартфонів у Китаї минулого року. Серед наявних у неї на сьогодні в Китаї виробничих потужностей – два заводи з виробництва напівпровідників, розміщені в Сучжоу і Сіані.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас