19:51 07.03.2019

Порошенко доручив РНБО подати пропозиції, які ляжуть в основу законопроекту щодо прозорості держоборонзамовлення

1 хв читати
Порошенко доручив РНБО подати пропозиції, які ляжуть в основу законопроекту щодо прозорості держоборонзамовлення

Секретар ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов протягом тижня повинен надати президенту пропозиції, які ляжуть в основу законопроекту, який стосується прозорості державного оборонного замовлення, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Необхідно змінити склад державного оборонного замовлення. Поставлено завдання до понеділка всім міністерствам, учасникам, членам РНБО подати свої пропозиції для розробки законопроекту і протягом тижня секретар РНБО Турчинов має подати мені пропозиції, які я підпишу і внесу як суб'єкт законодавчої ініціативи, визначивши цей законопроект як невідкладний", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам ввечері в четвер.

Він наголосив на необхідності невідкладно забезпечити прозорість державного оборонного замовлення. "Це буде новація, це буде вивчений повністю міжнародний досвід, будуть доступні, будуть оприлюднені не тільки обсяги контрактів, але і ціни, і всі повинні бути впевнені, що немає ніякої закритої інформації там, де не страждають державні інтереси", - сказав він.

За словами глави Української держави, відкритість інформації сприятиме довірі суспільства і свідчитиме про боротьбу з корупцією. "Всі повинні бути впевнені, що ми рішуче з цією корупцією боремося і у нас немає абсолютно винятків для цього", - підкреслив П.Порошенко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА