27 травня 2020, 12:34

Замах на вбивство "Енергоатому"



Під домашнім арештом мала можливість заглибитися в серйозне розслідування замаху на вбивство "Енергоатому". Я добула "оперативний графік" експлуатації АЕС на 15 місяців. Він і є тим доказом "замаху на вбивство", бо згідно цього графіку потужності "Енергоатому" опускають нижче рівня рентабельності (див.фото внизу статті).

Згідно цього графіку, в штучну кому вводиться половина!!! атомних енергоблоків в Україні.

І не думайте, що це не має стосунку до кожного з нас. Бо це істотне зменшення частки найдешевшої енергії в загальному котлі, що, безумовно, потягне за собою або ріст тарифів для населення, або купівлю енергії в Росії. Як вам таке "або-або"?

У владі приховують, наскільки масштабно урізається "атомка". Однак, вже були змушені пояснювати зупинки енергоблоків карантином та збільшенням сегменту сонячної енергетики.

Брехня. Графік демонструє, як під обрізання потужностей потрапили шість енергоблоків Запоріжської АЕС не лише в літній, а також в зимовий період, коли сонце "не працює", в регіоні, де великі заводи не зупиняються на карантин. Так що це за безумство штучно обмежувати виробництво найдешевшої в Україні електроенергії? (Собівартість 1 кВт ЗАЕС найнижча в країні -36 копійок).



Що це за безумство робити таке в регіоні скупчення великої промисловості? І, нарешті, влада зараз, як ніколи, залежна від олігархів, яким на власні заводи потрібна найдешевша енергія. В чому логіка "зарізати" дійну корову"?

Є лише одна відповідь на це питання – тому, що "Росатом"!

"Росатом" збудував в Білорусії нову АЕС. Скоро відкриття. Цій АЕС потрібен ринок збуту. А з цим у "Росатому" проблема, бо побудувалися вони в Білорусії – в небезпечній близькості від Вільнюса (менше 50 км). Відповідно, балтійські країни жорстко бойкотують цю АЕС і вже заявили, що відмовляються від імпорту електроенергії з Білорусії.



Тому очікуємо, що слідом за послом Грузії Україну дружньо покинуть посли дружньої Литви, Латвії та Естонії, бо наша "зелена" влада вже вирішила, що нам нічого – взагалі нічого не перешкоджає купувати енергію з цієї АЕС.

І навіть навпаки, "зелена влада" готується приймати білоруську електроенергію. Що значить готується? Розумієте, енергобаланс – він не резиновий, якщо працює наша "атомка", білоруській "атомці" не влізти. Тому в цьому році уряд запланував "вимкнення" потужностей української "атомки", щоб звільнити місце в енергобалансі для енергії з нової атомної станції "Росатома".

В чому сенс? Є дві причини.

Перша – олігархи. Зважаючи на обставини та політику Кремля, електроенергія Білоруської АЕС буде майже безкоштовною, але, повірте, вона не піде в загальний котел для населення. Викуповувати цю енергію будуть приватні трейдери олігархів виключно для своїх заводів, як це вже було восени, коли Коломойський для власних заводів дешевше всіх купив енергію в Росії, а Ахметов для власних заводів купив в Білорусії дешевше, ніж на виході з його ТЕЦ. Тепер ви розумієте, чому вимикаються енергоблоки Запорізької АЕС в регіоні скупчення великої промисловості.

Отже, українську атомку "вимикають" внаслідок домовленостей, досягнутих в Офісі Президента з українськими олігархами. Усіма без виключення, бо "копійчана" білоруська енергія потрібна всім. І не варто тут виділяти когось окремо – це колективне олігархічне бажання, яке Зеленський почув.

Друга причина – Кремль. Українську атомку "вимикають" внаслідок "мирних" домовленостей Козака-Єрмака, тобто Путіна-Зеленського.

"Голуби миру" Кремля, які попросили Зеленського підтримати атомну енергетику Білорусії, знають, що роблять. Адже втрати "Енергоатома" від такого дружньої братньої допомоги з часом можуть стати безповоротними. Адже, обрізаючи потужності української "атомки", її опускають нижче рівня рентабельності, за яким – банкрутство.

Адже один працюючий енергоблок дає дохід приблизно 3 млрд. в місяць, а відключений від генерації – це не лише мінус 3 млрд. доходів, а також мінус ядерне паливо, адже ядерну реакцію не зупинити, її лише уповільнюють, і це витрати на персонал та амортизацію. Наша "атомка" хоч і герой нашого часу, але, повірте, довго не протягне з половиною працюючих енергоблоків при нинішніх тарифах та інших драконівських обмеженнях саме для неї.

А що далі? Залежність від Кремля? Така, яку ми раніше мали в газовій сфері? Нам мало тих граблів? Ми не проходили той гіркий шлях, коли Кремль підсадив Україну на голку дешевого газу, а потім влупив ціну вищу, ніж на Заході? І це ледь не коштувала нам державності!

Що коять "зелені" з "Енергоатомом"? За всі роки незалежності різні особини були при влади, але ніхто і ніколи не валив один з стовпів нашої державності – "Енергоатом".

А тепер коротко перелічу докази того, що нинішня диверсія проти "Енергоатому" робиться в інтересах Кремля, де перший крок – підсадка України на електроенергію нової АЕС, побудованої "Росатомом" в Білорусії.

По перше: попередній міністр палива Оржель про це заявляв публічно 22 листопада 2019 року: "Має запрацювати Білоруська АЕС, там буде надлишок електроенергії, у якій ми зацікавлені. Прогнозується, що у 2020 імпорт електроенергії з Білорусії в Україну дорівнюватиме 2.1 млрд. кВТ-год. Такі дані сформовані відповідно до затвердженого Порядку формування прогнозного балансу електричної енергії ОЕС на розрахунковий рік". Тобто, ще восени 2019-го "зелені" підготували баланс, в якому обмежили потужності українських АЕС задля імпорту з Білорусії. Тобто, уряд Гончарука – почав, а уряд Шмигаля – продовжив.

В "Укренерго" в своїх зізнаннях пішли ще далі. Там заявили, що "потенційний імпорт енергії з Білорусії становить 7.3 млрд. кВтг в рік".

Ну, і нарешті, звільняти місце в енергобалансі для імпорту, штучно вимикаючи українську "атомку", уряд почав з першого кварталу 2020 року.

У мене є данні, що через додаткові штучні обмеження роботи енергоблоків українських АЕС, а саме – "перепростій у ремонті", в першому кварталі не було вироблено 2 180 млн. кВтг.

Що таке це "перепростій"? Це коли плановий ремонт вже був завершений, але через балансові обмеження генерацію не включили. Однак, в цьому ж першому кварталі було імпортовано 1.554 млн. кВтг. Отож, зрозуміло, що спричинило балансові обмеження.

З імпорту (особливо російсько-білоруського) олігархам брати енергію вигідніше, ніж з загального котла, де ціна виростає тому, що туди ж потрапляє дорожча енергія ТЕС та золота – "зелена".

Тобто "Енергоатом" "виключають" заради олігархів, а з моменту пуску Білоруської АЕС планують "виключати" також в інтересах Кремля.

І це не міркування – це факти. Очевидний факт, що в цьому році заплановане значне урізання потужності української атомки. І факт, що буде дешевий розпродаж електроенергії Білоруської АЕС.

І це елементарно, Ватсон, що в тактичних інтересах олігархів та стратегічних Кремля, урізати "Енергоатом". І це також вже доведено, що поняття "державні інтереси" для "зелених" не зрозуміле.

Коронавірус та "зелений тариф" теж, безумовно, відіграють свою негативну роль в ситуації з "атомкою", але вони, безумовно, другорядний чинник.

Також прошу звернути увагу, що план обрізання потужності "Енергоатома" почав реалізовуватися з поправки Геруса, що відкрила імпорт електроенергії з Росії минулої осені, і в цей же час відбулося звільнення професійного багаторічного керівника "Енергоатома" Недашківського.

Тому, не зважаючи на перевагу інтересу Ахметова в нинішньому "вимкненні" "Енергоатому", припускаю, що архітектор схемки інший олігарх – Коломойський.

Керівництво "Енергоатома" зараз – атомники-технарі, лицарі мирного атому, однак вони у статусі в.о. А ось віце-президентом вже призначений дуже цікавий юрист Герман Галущенко. Його називають людиною Андрія Деркача. Однак, мені він відомий також як поплічник Андрія Портнова в "заробітчанській" схемі юридичного супроводження пограбунку "Енергоатома"?

Історія наступна: є такий молдавський аферист Платон, що сидить в молдавській тюрмі та, згідно вироку, сидіти йому ще 22 роки за "відмив" коштів. Він – давній клієнт Портнова і одночасно – нинішній. Портнов зараз займається юридичним, політичним і публічним супроводженням його звільнення з молдавської тюрми.

Одна з відомих афер Платона полягала в створенні штучних боргів для "Енергоатому" через молдавські суди. І тут зауважу, що такі афери не проходять без сприяння зі сторони жертви.

Восени 2013 року таке сприяння організовував Андрій Портнов, заступник керівника Адміністрації Президента. Тоді "Енергоатом" програв суд Платону в Санкт-Петербурзі на 28 млн. доларів. "Юристи стверджують, що програш атомного монополіста – результат пасивної позиції, вибраної в суді його захисниками. "Енергоатому" просто дали команду здаватися", – писала "Деловая столица" 26 листопада 2013 року.

А все тому, що Платон тоді, як і зараз (можете погуглили інтернет), був клієнтом Портнова. Посаду керівника Мінюсту в той момент обійняла Олена Лукаш – людина Портнова. І це вона провела схемку: перевівши Директора департаменту судової роботи в міністерство юстиції України Германа Галущенка на посаду виконавчого директора з правового забезпечення "Енергоатому" з завданням програти суд в Санкт-Петербурзі. Галущенко той суд програвав особисто.

А зараз він, Галущенко, відповідає за перспективний розвиток "Енергоатому". Не задається, що це нагадує 2013 рік? Тоді він відповідав за правовий захист "Енергоатома", а той "злився" в російському суді, а зараз, коли Галущенко відповідає за "перспективний розвиток" в "Енергоатомі", там штучно в кому вводяться енергоблоки.

Тому наступний мій крок: цілий перелік заяв про злочини стосовно "Енергоатому" в цілий перелік правоохоронних структур.



Оперативний графік експлуатації АЕС на 15 місяців. Він і є тим доказом "замаху на вбивство", бо згідно цього графіку потужності "Енергоатому" опускають нижче рівня рентабельності.

Російська бронетехніка: палити чи втікати?

Сьогодні на оборонному комітеті ВР вирішується надважливе питання: чи буде у нас чим вжарити Путіна, якщо посміє  сунутися  до нас. Там вирішують чи закупить "оборонка" ракетні протитанкові комплекси Корсар та Стугна...

Міносвіти підкорегувало ''знущання'' над дітьми загиблих на фронті

Влада таки відреагувала. Міносвіти підкорегувало "знущання" над дітьми загиблих на фронті. Цілий тиждень дітей загиблих захисників країни, що вступають у ВНЗ і мають мінімальні пільги для вступу на бюджет катували вимогою подачі незрозумілої неіснуючої довідки МСЕК і відмовляли в реєстрації в базі...

Влада знущаєтся над вступниками – дітьми загиблих в АТО

Українофобський міністр освіти Шкарлет знущається над дітьми загиблих на фронті. Зараз в розпалі вступна кампанія у ВНЗ. Діти загиблих захисників України мають лише невелику пільгу для вступу на бюджет...

Міністерство енергетики може очолити агент Кремля

За моєю інформацією, Шефір проштовхує призначення Германа Галущенка – агента Кремля – на міністра енергетики. Галущенко останній рік, де-факто, керівник Енергоатому, людина Деркача, це він розвалив "атомку" та енергобаланс...

Поляки на референдумі за літній час, а ЗЕ нам вибрав зимовий

Поляки вибирали літній час на референдумі, а "зимовий" для українців цього тижня проголосує монобільшість у ВР. Для українців це означає, що цілих півроку в Україні буде на годину скоріше наступати ніч...

Україна переходить на зимовий час, бо на цьому заробляє Ахметов

Країни ЄС переходять на літній час, а Україна на зимовий, як Росія, бо на цьому заробляє Ахметов. Ми станемо найтемнішою для життєдіяльності країною світу, якщо перейдемо на зимовий час (проголосовано монобільшістю)...