RU
 

Засідання Конституційного Суду: онлайн-трансляціяСюжет

Корреспондент.net,  10 червня 2019, 18:25
0
1904
Засідання Конституційного Суду 11 червня онлайн
Фото: belvpo.com
Онлайн засідання КСУ у справі розпуску парламенту 11 червня 2019 року

Конституційний Суд України 11 червня проведе засідання, на якому розгляне законність розпуску Президентом України Володимиром Зеленським Верховної Ради.

 
Суд почнеться о 10:00 за київським часом 11 червня. На засідання прийде глава держави Володимир Зеленський. Про це він розповів у своєму відеозверненні. Korrespondent.net проведе онлайн-трансляцію засідання.
 
Раніше спікер парламенту Андрій Парубій розповів, що передав до Конституційного Суду список з іменами народних депутатів, які де-юре були в коаліції станом на 21 травня. Тобто в день, коли глава держави видав указ про розпуск Ради.
 
За словами глави парламенту, розпуск є незаконним, оскільки в день озвучування рішення коаліція існувала, в ній значилися 227 депутатів. 
"Завтра Конституційний Суд України розглядатиме питання розпуску парламенту, ви знаєте. І мене запросили на це засідання... Обов'язково буду. Ми впевнені в нашій юридичній позиції, але найголовніше - це моя позиція як президента, коли я розпускав парламент. На це був і є величезний запит українського народу", - сказав Зеленський у своєму відеозверненні, яке він опублікував у Facebook.
 
 
Відеозвернення президента Зеленського:
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: судонлайн
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі